Csirke korma

Egzotikus, indiai ízvilág

Csirke korma recept

A vajas csirke (butter chicken) mellett a második nagy indiai kedvencem a csirke korma. Sokféleképpen főzik ezt a világban, de nekem az a paradicsomos, kókuszos variáció a kedvencem, amit egy szuperfinom, autentikus indiai étteremből rendeltünk régebben a kollégákkal. Ezeket a nosztalgikus ízeket próbáltam visszahozni ebben a receptben. Ne tartson vissza a sok hozzávaló, és a hosszú elkészítési leírás, hiszen ha beszerezted az indiai konyha alapanyagait, onnantól kezdve már könnyű dolgod van a főzésnél. Édes, pikáns, sós és savanyú egyszerre, nagyon lehet szeretni ezért a különleges, meghatározó ízvilágért.

Csirke korma recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • pici olaj,
  • 50-60 dkg csirkemell,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 kis darab gyömbér lereszelve,
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve,
  • só, chili ízlés szerint,
  • 1-1 tk. kurkuma, őrölt római kömény,
  • 3 tk. garam masala,
  • 2-3 kardamom mag,
  • 2 babérlevél,
  • 1 kis marék mandula,
  • 3 ek. kókuszreszelék,
  • kb. 3-4 dl kókusztej vagy kókuszkrém,
  • 1 konzerv hámozott paradicsom,
  • 1 kis csokor friss koriander.

Elkészítés:

  1. Pici olajon megpirítjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük és félretesszük.
  2. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk az aprított vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, mandulát. Kivesszük az összes alapanyagot, és a kókusztejjel együtt botmixerrel pürésítjük.
  3. Az olajos serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk a kardamom magot, babérlevelet, fahéj rudat, és kivesszük az edényből a magokat. Az edénybe visszatesszük a csirkét, felöntjük a felaprított, hámozott paradicsommal. Fűszerezzük chilivel, kurkumával, köménnyel, garam masalával, sóval. Lefedve, alacsony hőfokon puhára főzzük a húst.
  4. Ha megpuhult a hús, hozzákeverjük a pürésített mandulás, hagymás krémet, hozzáadjuk a kókuszreszelekét, lecsekkoljuk a fűszerezést, majd friss, aprított korianderrel szórjuk meg, és tálaljuk kókuszchips-szel, basmati rizzsel.

Csirke korma képek

Ha tetszett a fenti Csirke korma recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló indiai recepteket is: Indiai vajas csirke és naan kenyér recept, Tandoori csirkefalatok recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csirkemell, garam masala, gyömbér, hámozott paradicsom, kókusz, kókusztej, mandula. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, indiai.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csirke korma recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató