Ecetes lilahagyma

Kiváló kísérő a grill ételekhez

Ecetes lilahagyma recept

Az ecetes vízben marinált lilahagyma karikák szuperjó szolgálatot tesznek a nyári grill ételek kísérőjeként. Jól mutatnak a szendvicsekben, hamburgerekben, salátákban, és mindemellett zamatos, édeskés, pikáns íze van, megszelídítve az erős hagyma ízt. Az elkészítése sem ördöngösség: a legtovább a hagymakarikák szeletelése tart, de utána már mehetnek is a helyes, kiszemelt üvegcsékbe. A felforralt vizes, cukros, ecetes elegyet ráöntjük, fűszerezzük ízlés szerint, majd minimum egy nap elteltével már fel is használhatjuk. Érdemes a szezon elején 1-2 üveggel készíteni belőle, hogy elő tudjuk kapni, ha szükség van rá, és általa fel tudjuk dobni az ízeket és a színeket is a tányéron.

Ecetes lilahagyma recept

Hozzávalók 2-4 db kisebb befőttes üveghez:

  • 5 dl víz,
  • 3 – 4 fej lilahagyma vékony karikákra vágva,
  • 5 ek. 10%-os ecet vagy almaecet,
  • 5 ek. kristálycukor,
  • 1 kk. só,
  • 1-1 kis kk. színes bors és 1-1 db babérlevél üvegenként.

Elkészítés:

  1. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot, ecetet, sót, jól elkeverjük.
  2. Amint feloldódott a só és a cukor, a lilahagyma karikákkal megpakolt üvegekre öntjük.
  3. Ízlés szerint kevés színes borssal, és babérlevéllel ízesítjük. Ezek a fűszerek nemcsak kellemes ízt, hanem mutatós designt kölcsönöznek az egyébként is szép, rózsaszínűvé váló lilahagyma karikáknak.

Ecetes lilahagyma képek

Ha tetszett a fenti Ecetes lilahagyma recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló spájz recepteket is: Konfitált fokhagyma recept, Konfitált koktélparadicsom recept, Aszalt paradicsom recept.

További receptötletek a hozzávalókból: babérlevél, ecet, lilahagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, könnyen elkészíthető, marinált, savanyúság, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Ecetes lilahagyma recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató