Annyira fellelkesedtem a sült paprika krémleves sikerén, hogy szerettem volna még koncentráltabb formába önteni ezt a finomságot. Így fogtam a zöldségeket, bedobtam héjastól a sütőbe, leturmixoltam egy kis olívaolaj, friss fokhagyma, só, bors társaságában, és ezt a szuper élénk és ízbombasztikus krémet kaptam belőle. Egy kis befőttes üvegben, olajjal a tetején teljesen jól elvan a hűtőben, akár hetekig. Így gasztroajándékként is kiválóan megállja a helyét.
Sült paprika krém recept
Hozzávalók:
- 1 kg kápia/bocskor vagy piros kaliforniai paprika,
- 1 fej + 1-2 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- só, bors ízlés szerint,
- opcionális: 1 kis friss zöldfűszer, pl. kakukkfű, rozmaring,
- olíva- vagy napraforgóolaj.
Elkészítés:
- A kápiapaprikákat megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, kivesszük a magokat és a magházat.
- Sütőpapíros tepsire tesszük a paprikaszeleteket, mellé dobunk 1 fej, alufóliába csomagolt fokhagymát, és vöröshagymát nagyobb darabokra vágva.
- Sózzuk, borsozzuk, és pár csepp olajjal meglocsoljuk.
- 180 fokon, légkeverés mellett sütjük kb. 30-40 percig, félidőben megfordítjuk a paprikaszeleteket. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a krémesre sült fokhagyma gerezdeket megszabadítjuk a héjuktól.
- Mindent egyben, ízlés szerinti olívaolaj, egy-két friss gerezd fokhagyma és fűszernövény kíséretében leturmixolunk, pürésítünk.
- Befőttes üvegbe töltjük, és kevés olívaolajjal felöntve tároljuk a hűtőben.