Ez a csodás pohárdesszert egy igazi nyári alaprecept lehet arra az esetre, ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, de valami ínycsiklandó édességre vágyunk. Egyszerre krémes, édes, fanyar és nagyon kakaós kombinációt ad a kakaós keksz, túrórudira hajazó krém és málna triumvirátusa. Az összeállítása szinte gyerekjáték, így bátran belevághatnak a kezdő konyhatündérek is. A recept mentén kreatívan variálhatjuk az alapanyagokat más idénygyümölcsökkel, lekvárral, gabonafélékkel, magokkal, ét- és fehércsokoládéval, joghurttal, illetve mindenféle mentes hozzávalóval. Érdemes vele kísérletezni, és megtalálni a saját ízlésünkre szabott, kedvenc variációt.
Málnás túrórudi desszert recept
Hozzávalók 4 db pohárdesszerthez:
- 1 zacskó kakaós keksz, pl. Győri édes,
- 1-2 tk. kakaópor,
- 15 dkg túró,
- 20 dkg natúr sajtkrém,
- 2 ek. méz,
- 7 ek. porcukor,
- 40 dkg málna.
Elkészítés:
- A kakaós kekszet egy zacskó vagy aprítógép segítségével összetörjük enyhén darabosra, és összekeverjük a kakaóporral.
- A túrókrémhez a sajtkrémet, túrót, porcukrot és túrót botmixer segítségével jól összedolgozzuk. Egy pici mézet is érdemes hozzáadni.
- A málnát megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, és félreteszünk néhány szemet egészben a díszítéshez.
- A többi málnát botmixerrel leturmixoljuk.
- Csatos üvegbe vagy kehelybe halmozzuk a rétegeket: alulra kakaós kekszet szórunk, pohár mérettől függően 2-3 teáskanálnyit, erre halmozzuk a fehér krémet gazdagon, majd egy picit odaütögetjük a poharat az asztalhoz. 3. lépésként a málnapüré érkezik. Ezután pedig két lehetőség van: ha szeretnénk még a rétegekből, akkor ismétlünk, ha nem, díszítünk: kekszmorzsával, málnával, menta levelekkel.
- Tegyük hűtőbe legalább néhány órára tálalás előtt, amíg jól össze nem érnek az ízek.
A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a málnás túrórudi desszerthez.