A tavalyi nyaraláskor a nápolyi pizza élmények mellett az Amalfi parton szereztünk újabb olasz gasztroemlékeket. Sosem felejtem el azt a fantasztikus, ciabattába csomagolt tonhalas, paradicsomos, bazsalikomos szendvicset, amit egy piciny, de annál varázslatosabb, tonhal halászatáról híres halászfaluban, Cetaraban ettünk. Ha ilyet készítek, mindig megelevenedik bennem az a finom, tenger illatú levegő, és a bájos olasz utca magával ragadó hangulata még ebben a zord, esős időben is.
Tonhalas caprese szendvics recept
Hozzávalók 2 méretes szendvicshez:
- 1 nagy ciabatta vagy valamilyen finom, friss bagett
- 1 üveg cetarai tonhal vagy 2 kis konzerv jó minőségű tonhal
- 1 csokor friss bazsalikom levél
- kb. 20 dkg mozzarella sajt
- néhány darab friss koktélparadicsom
- olívaolaj (ehhez jól illik egy fűszeres, akár chilis olívaolaj)
Az elkészítése semmilyen fortélyt nem tartogat magában
- Pici olívaolajat locsolunk a félbevágott bagettbe vagy ciabattába, ráhalmozzuk gazdagon a tonhalat, sajtot, felkarikázott friss paradicsomot.
- Fűszerezzük friss bazsalikomlevelekkel és már tálalhatjuk is az olasz szendvicsek hercegnőjét. :)