2010. május 23., vasárnap

Egyszerű padlizsánkrém

Kihasználva a grillsütő melegét megsütöttem rajta egy szép, formás padlizsánt, amit más néven tojásgyümölcsnek, vagy török paradicsomnak is neveznek. Állítólag a régi időkben a zöldség sötét lilás-feketés színe és kesernyés leve miatt azt gondolták az emberek, hogy mérgező lehet, sőt, aki eszik belőle, az megőrül. Azért én azt gondolom egy kis padlizsánkrémtől még talán nem őrülünk meg, így ezt is kipróbáltam.

Padlizsánkrém
A padlizsánkrém hozzávalói:
  • 1 db szép, fényes, zsenge padlizsán,
  • pár csepp citromlé,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só, bors,
  • pici mustár (kb. 1 teáskanálnyi)
A padlizsánkrém elkészítése:

A padlizsánt, ha van rá lehetőségünk grillrácson egészben, fapálcikával megszurkálva megsütjük. De természetesen a sütőben is ugyanígy meg lehet sütni, csak akkor nem érezzük majd rajta a szabad tüzes füst ízét. Amikor már barnás, ráncos a bőre, akkor elvileg készen van, ez kb. 40-50 percnyi időbe telik. Lehúzzuk a bőrét és összeturmixoljuk, pépesítjük gép segítségével, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a többi ízesítőt, elkeverjük, majd tálalhatjuk is: pirítóssal, friss kenyérrel, kiflivel egy kis paradicsommal finom előétel, vagy akár reggeli lehet.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció