Olyan gusztusosra sikeredett ez az egyszerű kiflis melegszendvics, hogy azt gondoltam mindenképp itt a helye. A gyerekkori úszótáborok hangulatát ébreszti fel bennem ez az íz: a strand legjobb és egyben talán legkisebb büféjében sütöttek ilyesmi melegszendvicset hosszú kifliből sok-sok friss zöldséggel, fantasztikus volt.
Kiflis melegszendvics recept
Hozzávalók:
- 1 nagy bagett vagy kifli,
- 1 doboz tejföl,
- 1 db lilahagyma,
- 2 kis gerezd fokhagyma,
- 1 marék főtt sonka,
- só, bors, pici chili vagy cajun fűszerkeverék,
- 1 db piros kaliforniai paprika,
- kb. 10-15 dkg reszelt trappista sajt.
Elkészítés:
- A szendvics alapjául egy gyors tejfölös szószt készítettem: egy doboz tejfölből, pici, apróra vágott lilahagymából, 2 kis gerezd fokhagymából, kockákra aprított sonkából és a felsorolt fűszerekből.
- A szósszal megkentem a félbe- és kettévágott kifliket, paprika karikákkal pakoltam meg, és a tetejére reszelt sajtot szórtam.
- Forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöttem.