2013. március 21., csütörtök

Húsvéti receptötlet: tavaszi tojáskrém

Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető tojáskrémet ajánlok, ami már a húsvéti receptek előfutára lehet. A friss petrezselyem illata igazi tavaszi hangulatot hoz a konyhánkba, ezért is érdemes belecsempészni a krémbe. A tavaszi tojáskrém visszatöltve a főtt tojásfehérjébe nagyon gusztusos hidegtáli kellék lehet, ami nem utolsósorban még ehető is. :)

Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 db keményre főzött tojás,
  • 2 ek. krémes tejföl,
  • egy kis csokor friss petrezselyem felaprítva,
  • 1 közepes fej lilahagyma kevés vajon megdinsztelve, cukorral karamellizálva,
  • 1 kis piros paprika (kápia, pritamin, kaliforniai) felaprítva,
  • só, frissen őrölt bors,
  • 3-4 tk. puha vaj,
  • 3-4 tk. majonéz.
Elkészítés:
A keményre főzött, megpucolt (ügyeljünk rá, hogy miután kész, gyorsan lehűtsük és ne álljon a meleg vízben, mert attól megzöldülhet) tojások sárgáját és 4 tojás fehér részét is a felsorolt hozzávalókkal aprítógépben, vagy botmixerrel pürésítjük. Gép hiányában villával törjük át alaposan a tojáskrém alkotórészeit. Kóstoljuk meg és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. A krémet önmagában egy tálban, illetve a meghagyott tojásfehérjékbe visszatöltve tálaljuk. Díszítésképpen petrezselymet és piros paprikát javaslok. A tojáskrém remek kiegészítője a húsvéti hidegtálnak, és az ünnepi reggelit is megkoronázza, ha a kalácsot, pirítóst megkenjük vele. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon gusztusos, és sok finomság van benne, amitől csak finom lehet

Megjegyzés küldése

Szponzoráció