Petrezselymes tavaszi tojáskrém

Húsvéti receptötlet

Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept

Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető tojáskrémet ajánlok, ami tökéletesen megkoronázza a foszlós kalácsot. A friss petrezselyem illata igazi tavaszi hangulatot hoz a konyhánkba, ezért is érdemes belecsempészni a krémbe. A tavaszi tojáskrém visszatöltve a főtt tojásfehérjébe nagyon gusztusos hidegtáli kellék lehet, de rusztikusan, darabosra hagyva a tojást is pazar szendvics feltét lesz belőe.

Tavaszi tojáskrém recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db keményre főzött tojás,
  • 2 ek. krémes tejföl,
  • egy kis csokor friss petrezselyem felaprítva,
  • 1 kis fej lilahagyma kevés vajon megdinsztelve, cukorral karamellizálva,
  • 1 kis piros paprika (pl. kápia, kaliforniai) felaprítva,
  • só, frissen őrölt bors,
  • 3-4 tk. majonéz,
  • 1 kk. mustár.

Elkészítés:

  1. A keményre főzött, megpucolt (ügyeljünk rá, hogy miután kész, gyorsan lehűtsük és ne álljon a meleg vízben, mert attól megzöldülhet) tojások sárgáját és 4 tojás fehér részét is felaprítjuk, villával összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, aprított petrezselymet, fűszereket, majonézt, mustárt, lilahagymát, paprikát, és jól összekeverjük.
  3. Villával, kanállal összekeverve a krémet rusztikusabb hatást kelt, és gusztusosabb kenyérre vagy kalácsra kenve. Viszont, ha botmixerrel pürésítjük, és habzsákba visszatöltjük, akkor könnyebben és szebben lehet a tojásfehérjébe visszatölteni a tojáskrémet. Pürésítésnél viszont a paprikát csak díszítéshez javasolt használni.

Petrezselymes tavaszi tojáskrém képek

Ha tetszett a fenti Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krém recepteket is: Sült paprika krém recept, Rozmaringos szőlő csatni recept, Gyömbéres lemon curd recept.

További receptötletek a hozzávalókból: lilahagyma, majonéz, petrezselyem, tejföl, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gyorsan elkészíthető, hidegtál, húsvéti, krém, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató