Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető tojáskrémet ajánlok, ami tökéletesen megkoronázza a foszlós kalácsot. A friss petrezselyem illata igazi tavaszi hangulatot hoz a konyhánkba, ezért is érdemes belecsempészni a krémbe. A tavaszi tojáskrém visszatöltve a főtt tojásfehérjébe nagyon gusztusos hidegtáli kellék lehet, de rusztikusan, darabosra hagyva a tojást is pazar szendvics feltét lesz belőe.
Tavaszi tojáskrém recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db keményre főzött tojás,
- 2 ek. krémes tejföl,
- egy kis csokor friss petrezselyem felaprítva,
- 1 kis fej lilahagyma kevés vajon megdinsztelve, cukorral karamellizálva,
- 1 kis piros paprika (pl. kápia, kaliforniai) felaprítva,
- só, frissen őrölt bors,
- 3-4 tk. majonéz,
- 1 kk. mustár.
Elkészítés:
- A keményre főzött, megpucolt (ügyeljünk rá, hogy miután kész, gyorsan lehűtsük és ne álljon a meleg vízben, mert attól megzöldülhet) tojások sárgáját és 4 tojás fehér részét is felaprítjuk, villával összetörjük.
- Hozzáadjuk a tejfölt, aprított petrezselymet, fűszereket, majonézt, mustárt, lilahagymát, paprikát, és jól összekeverjük.
- Villával, kanállal összekeverve a krémet rusztikusabb hatást kelt, és gusztusosabb kenyérre vagy kalácsra kenve. Viszont, ha botmixerrel pürésítjük, és habzsákba visszatöltjük, akkor könnyebben és szebben lehet a tojásfehérjébe visszatölteni a tojáskrémet. Pürésítésnél viszont a paprikát csak díszítéshez javasolt használni.