2014. augusztus 22., péntek

Csirkeburger Hawaii módra

Ismét egy GoodFood magazin ihletésű recept következik. Nagy kedvenceim az édes-csípős, édes-sós, édes-savanyú ízkombinációjú ételek, így nem volt kérdés számomra, hogy a csirke az ananásszal megférnek-e egymás mellett a hamburgerben. Picit továbbgondolva a receptet, így néz ki a Hawaii hambi ízzel-lélekkel módra. Ugye milyen harapnivaló?! :)

Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 db szezámmagos hamburger buci,
  • 40 dkg csirkemellfilé,
  • 4-4 ananász szelet (kör alakú),
  • 10 dkg cheddar sajt,
  • madársaláta, ruccola saláta,
  • chiliszósz,
  • 1 fej lilahagyma,
  • cajun fűszerkeverék,
  • kevés olívaolaj,
  • só.
A csirkemellfilét kettévágjuk, egy picit megklopfoljuk, fűszerezzük cajun fűszerkeverékkel és kevés olívaolajon hirtelen megsütjük vagy meggrillezzük mindkét oldalát. A husik mellett az ananász szeleteket is megpirítjuk. A vékonyra szeletelt hagymát kevés olívaolajon enyhén megsütjük. A hamburgerzsemlét kettévágjuk, akár meg is piríthatjuk egy picit a belső felüket, majd elkezdjük az összeállítást: alulra vegyesen teszünk madár- és ruccolasalátát, pirított lilahagymát, erre csöppentünk egy kis chiliszószt, két szelet ananászt, majd a husit, erre ráreszeljük a sajtot, ismét 2 szelet ananásszal és salátával zárjuk a sort. Jó étvágyat kívánok! 

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció