2017. december 2., szombat

Andi füstölt sajtos répakréme, vagy más néven hamis ráksaláta

Andi barátnőmtől mindig zseniális finomságokat tanulok, és általában néhány egyszerű alapanyagból szokott csodákat varázsolni. Vendégségben jártam náluk és éppen az elköszönésnél tartottunk, amikor rákérdezett, hogy kóstoltam-e már a répakrémét. Kicsit vonakodva válaszoltam, hogy nem, mivel a nyers répa és én nem vagyunk olyan nagy barátok egymással. Legalábbis idáig így volt ez. A sorsfordító találkozás részletei következnek. :)




Hozzávalók egy adag répakrémhez:
  • 3-4 db kisebb, zsenge sárgarépa
  • kb. 20 dkg füstölt karaván sajt
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • kb. fél kis doboz tejföl és némi majonéz

A répakrém elkészítése onnantól kezdve, hogy az összes répát és sajtot lereszeltük a legkisebb lyukú reszelőn, már gyerekjáték. A répát kinyomkodjuk (a levét félretesszük vitaminkoktélnak), hozzáadjuk a sajtot, majd a lereszelt fokhagymából, tejfölből és majonézből készült öntettel jól összedolgozzuk. 1-2 órás pihenés jót tesz neki, de frissen is mennyei.


Jófajta békési kolbásszal (itt találhattok :) és frissen sült, házi kenyérrel fogyasztottuk, aztán jól megnyaltuk mind a tíz ujjunkat. Ezt a krémet még önmagában is eleszegetném, pedig répából készül. :) Köszi Andi!



Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció