Andi füstölt sajtos répakréme

Hihetetelenül szeretnivaló, telitalálatos szendvicskrém

Füstölt sajtos répakrém recept

Andi barátnőmtől mindig zseniális finomságokat tanulok, és általában néhány egyszerű alapanyagból szokott csodákat varázsolni. Vendégségben jártam náluk és éppen az elköszönésnél tartottunk, amikor rákérdezett, hogy kóstoltam-e már a répakrémét. Kicsit vonakodva válaszoltam, hogy nem, mivel a nyers répa és én nem vagyunk olyan nagy barátok egymással. Legalábbis idáig így volt ez. A sorsfordító találkozás részletei következnek.

Füstölt sajtos répakrém recept

Hozzávalók egy adag répakrémhez:

  • 3-4 db kisebb, zsenge sárgarépa
  • kb. 20 dkg füstölt karaván sajt
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • kb. fél kis doboz tejföl és némi majonéz

Répakrém készítés pillanatok alatt:

  1. A répakrém elkészítése onnantól kezdve, hogy az összes répát és sajtot lereszeltük a legkisebb lyukú reszelőn, már gyerekjáték.
  2. A répát kinyomkodjuk (a levét félretesszük vitaminkoktélnak), hozzáadjuk a sajtot, majd a lereszelt fokhagymából, tejfölből és majonézből készült öntettel jól összedolgozzuk.
  3. 1-2 órás pihenés jót tesz neki, de frissen is mennyei.
  4. Jófajta békési kolbásszal (itt találhattok :) és frissen sült, házi kenyérrel fogyasztottuk, aztán jól megnyaltuk mind a tíz ujjunkat. Ezt a krémet még önmagában is eleszegetném, pedig répából készül. :) Köszi Andi!

Tipp: cheddar sajttal is szuperjól működik.

Andi füstölt sajtos répakréme képek

Ha tetszett a fenti Füstölt sajtos répakrém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krém recepteket is: Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept, Sült paprika krém recept, Rozmaringos szőlő csatni recept.

További receptötletek a hozzávalókból: cheddar sajt, fokhagyma, füstölt sajt, sárgarépa. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gluténmentes, gyorsan elkészíthető, hidegtál, krém, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Füstölt sajtos répakrém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató