Fahéjas alma koszorú

Bundás alma leveles tésztában

Fahéjas alma koszorú recept

Csupán öt, sokunk konyhájában gyakran felbukkanó alapanyagból elővarázsolhatók ezek a csodás, fahéjas alma koszorúk. Felkarikázzuk az almát, megforgatjuk fahéjas cukorban, körbefonjuk leveles tészta csíkokkal, és már repítjük is a sütőbe. Röpke 20 perc után isteni fahéjas illatfelhőben találjuk magunkat ezekkel a fantasztikus, bundás alma falatokkal. Az adagot érdemes duplázni, mert teljesen észrevétlenül elfogy minden süti a tepsiről.

Fahéjas alma koszorú recept

Hozzávalók kb. 10-12 db bundás almához:

  • 2-3 db piros alma,
  • kb. 2-3 ek. cukor (porcukor és kristálycukor is jó),
  • 1 tk. őrölt fahéj,
  • 27-30 dkg leveles tészta,
  • 1 tojás,
  • mandula szeletek a tetejére (opcionális).

Elkészítés:

  1. Megpucoljuk az almát, keresztben felszeleteljük, és a közepét, ahol az almamag van, valamilyen kis kanál (karalábévágó, avokádóvágó) segítségével kiemeljük.
    Alma előkészítése
  2. A leveles tésztát hosszú, vékony csíkokra vágjuk fel.
    Leveles tészta formázása
  3. Az almaszeleteket megforgatjuk a fahéjas cukor keverékében.
    Alma megforgatása fahéjas cukorban
  4. Körbetekerjük a leveles tésztacsíkokkal (ha elfogyna, csípjünk le a következő csíkból még egy kis darabot).
    Alma körbetekerése leveles tésztával
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk fahéjas cukorral, és egy kis mandulával (elhagyható). 200 fokon sütjük kb. 15-20 percig.
    Alma leveles tésztában, sütés előtt

Fahéjas alma koszorú képek

Ha tetszett a fenti Fahéjas alma koszorú recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló péksütemény recepteket is: Teljes kiőrlésű, kókuszos csiga recept, Nutellás babka muffin recept, Hópihe kalács recept.

További receptötletek a hozzávalókból: alma, fahéj, leveles tészta, mandula, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyümölcsös, karácsonyi, péksütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Fahéjas alma koszorú recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Sokmagos banánkenyér recept
kenyérféle

Sokmagos banánkenyér

Szaftos, pihe-puha, és ropogós egyben

Sós briós recept
péksütemény

Sós briós

Isteni puha és könnyed péksütemény

Áfonyás, morzsás pite recept
pite

Áfonyás, morzsás pite

Fahéjas kedvességgel fűszerezve

Epres frangipane pite recept
pite

Epres frangipane pite

Mennyei mandulakrémes süti bármilyen gyümöcsből

Hamis babka recept
péksütemény

Hamis babka fonatok

Így édesítsd meg a reggeli ébredést

Fahéjas cantucci recept
keksz

Fahéjas cantucci

Igazi olasz recept egyenesen Toszkánából, Bettolléból

Florentin keksz recept
keksz

Florentin keksz

Egy mennyei karácsonyi aprósüti liszt nélkül

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató