Felfedeztük a bájos Platz piacot

Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

Felfedeztük a bájos Platz piacot

Madárcsicsergős, dimbes-dombos, zöld lankák között bukkanhatunk rá a Pilis legkedvesebb termelői vásárára. A pilisvörösvári Platz piac általában havi rendszerességgel nyitja meg kapuit a vásárlók előtt, a festői Kacsa-tó szomszédságában. Legközelebb május 15-én lehet  feltöltődni a hangulatos piacozás élményével.

A Platzon szó szerint komplex, szezonális gasztroélményben lehet részünk, hiszen nem egy egyszerű, hétvégi piacról van szó. A szuperjó, minőségi termelői finomságokon túl nagy adag kedvesség, vendégszeretet, frissen főzött, becsületkasszás ebéd és élő zene várja az ide látogatókat.

Ha úgy érezzük, nem tudunk ellenállni annak a csodás szarvaskolbásznak, jalapenos friss kecskesajtnak, előkapjuk a kosárkánkból a vadkovászos, mediterrán bagettet és jól végigkóstoljuk a frissen beszerzett portékákat, mintha csak egy rapid piknikre csöppentünk volna. Mindeközben beszélgetünk a mellénk sodródokkal, és élvezzük, hogy a gasztronómia, és a hazai kézműves finomságok iránti szeretet egy csapásra közösséggé kovácsol bennünket.

Kedvenceim az áprilisi Platz piacról

Gábrihell chili

Gábrihell az abszolút favoritom a termelői vásárról. Fantasztikus, chilis szószokat, gourmet finomságokat kísérleteztek ki a feleségével. Végigkóstoltam a sort, és egytől egyig rabul ejtettek, "muszáj volt" a kosaramba pakolnom egy tucatnyi üvegcsét.

Vásároltam például habanero paprikás mangós álmot, zseniális BBQ szószt, és hiperínyenc füstös majonézt. Mindehhez persze plusz aromát kölcsönöz Gábrielék szeretete, amit minden csepp szószban érezni. Még az üvegekről is ránk mosolyog. Egyszerűen szerethető az a kézműves, chilis világ, amit a Gábrihell képvisel.

Fresh Leaf Bp.

A mikrozöldségeket áruló, kedves fiatalemberhez kétszer is visszatértem, mert az első borsó ültetvényt menetközben lelegeltük a kecskesajt és a kolbászka mellé. Lassan kéthetesek a mini borsók, és még mindig jól bírják az öntözgetést, és a becézgetést is meghálálják. Legközelebb egy DIY mikrozöld csomaggal is megpróbálkozom, mert elképesztően egészségesek, finomak és nem utolsó sorban fotogének ezek a zöld kis csodák.

Galagonya tanya

Bocsánat, de hadilábon állok a kecskesajtokkal, és eddig nem is voltak a nagy kedvenceim. Ezzel indítottam a Galagonya tanya srácainál is, akik aztán jól elmagyarázták, milyen gondossággal kerülik el azt a tipikus kecske ízt, amit sokan nem szeretünk a kecskesajtban. Minden szavuk igaz volt, mert kivételesen finom, friss, jalapeno paprikával ízesített kecskesajtot kóstoltam náluk. Mennyei volt, ahogy a pikáns sajtkrémük is. Legközelebb a fürjtojásos, kecskesajtos krémeiket is megvizsgálom közelebbről.

Május 15-én lesz leghamarabb termelői piac Pilisvörösváron, bővebb infó az eseményről a Facebookon érhető el.

Az aktuális Platz hírek a Platz Piac Facebook oldalán találhatók.

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Felfedeztük a bájos Platz piacot képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Megint segít a séf, Lidl szakácskönyv

Megint segít a séf

Elérhető a Lidl konyha legújabb szakácskönyve

    Segít a séf, új Lidl szakácskönyv

    Szakácskönyv beszerzésre fel

    Segít a séf: megjelent a Lidl Konyha új receptgyűjteménye

      Márton napi főzősuli IKEA módra

      Márton napi főzősuli IKEA módra

      Liba napok svéd kiadásban

        Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

        Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

        Betyárjó falatozás a Lidl szakácskönyv bemutatóján

          A főzés mindenkié, Lidl szakácskönyv

          A főzés mindenkié

          Színvonalas Lidl Konyha szakácskönyv az ünnepekre

            Egy falat Róma

            Egy falat Róma

            Az olasz gasztronómia fővárosában jártunk

              Lidl borvacsora

              "A bor ősszel édesült szerelem"

              Borvacsora Lidl kiadásban

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Fergeteges autentikus olasz vacsoraest

                  Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                  Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                  Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                  Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató