A félbehajtott, töltött calzone pizzát biztosan mindenki ismeri, no de mitévők legyünk, ha 10 percen belül szeretnénk beleharapni a fantasztikus, bazsalikomos paradicsomszósz, főtt sonka és mozzarella triumvirátusban izzó pizzafélébe? Kapjunk elő egy zacskó kész tortillát, kenjük meg a lepényke felét hámozott paradicsomból készült, rapid pizzaszósszal, pakoljunk rá sonkát, mozzarellát, hajtsuk rá a tetejét, és már száguldhat is a sütőbe, ahol 10 perc alatt elkészül a pizza ízű vacsoránk.
Tortilla calzone recept
Hozzávalók két személyre:
- 3-4 tortilla,
- 1/2 konzerv hámozott paradicsom,
- kb. 10 levélke friss bazsalikom vagy szárított, őrölt bazsalikom,
- 1 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- pár csepp olívaolaj,
- 20 dkg mozzarella,
- 6-8 szelet főtt sonka.
Elkészítés:
- A rapid, de mégis nagyon intenzív és zamatos pizza-paradicsomszószhoz együtt leturmixoljuk a paradicsomot a fokhagymával, bazsalikommal, pici sóval, borssal, 1-2 ek. olívaolajjal.
- A tortilla felét megkenjük ezzel az isteni szósszal, rápakolunk két nagy szelet sonkát, mozzarellát, ráhajtjuk a tetejét, és opcionálisan azt is megkenjük kevés szósszal vékonyan, megszórva egy kis plusz sajttal.
Tipp: természetesen bármilyen más töltelékkel variálhatjuk, és klasszikus pizza formában is elkészíthetjük, félbehajtás nélkül. - 190 fokon sütjük kb. 10 percig, amíg a sajt rá nem sül a tetejére.