Hamisítatlan magyar, tojásos, virslis lecsó készült, amit "éljen a nyár" szlogennel élve örömmel és gyakran főzök ilyentájt vacsorára. Történt ez tegnap este is, viszont csak egy picurka maradt belőle mára, amiből már nem laktunk volna jól, és hirtelen ötlettől vezérelve rám tört a lángos ehetnék, amit a "maradék" lecsóval töltöttem meg. Az elképzelés eredeti ötletgazdája az a lakókocsis lángosos, aki 100-féle töltelékkel kínálja lángosait.
Lecsós lángos recept
A tojásos, virslis lecsó hozzávalói:
- egy csomag virsli,
- 5 tojás,
- 2 fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 5-6 db fehér paprika,
- 4 db paradicsom,
- pici füstölt kolbász,
- fűszerek: só, bors, piros paprika, csípős paprika,
- olaj.
Lángos alapreceptet itt találsz.
Elkészítés:
- A hagymát olajon üvegesre pároljuk, ehhez adjuk a fokhagymát, picit kevergetjük, majd rögtön jöhetnek a zöldségek és fedő alatt jól átpuhítjuk őket, fűszerezzük, beletesszük a felkarikázott virslit, majd pár perc múlva az elkevert tojásokat és finoman kevergetjük legalább 6-10 percig, hogy a tojás ne maradjon nyers.
- A lángos hozzávalói és elkészítési módja itt olvasható.
- A töltés fortélya csupán annyi, hogy a kis lángostészta gombóckát hosszúkásra széthúzzuk, de úgy, hogy még inkább vastag legyen, a közepére halmozzuk a tölteléket és ráhatjtuk a másik felét, majd pedig a széleit alaposan lezárjuk, megnyomkodjuk. Vigyázzunk, hogy az olajos tálcánkon, vagy deszkánkon csak a lángos alja legyen olajos, mert különben nem tudjuk megfelelően összezárni a két oldalt egymással. Sima sajttal is nagyon finom a töltött lángos, ráadásul egyszerűbb és könnyebb is. De természetesen bátran lehet kísérletezni a sokféle izgalmas töltelék variánssal.