Kapros, mustáros tészta lazaccal

A páratlan házi, friss tészta és a lazac találkozása

Kapros, mustáros tészta lazaccal recept

Reggeli kávézás a lelket is melengető novemberi napfényben, hétköznap délelőtti őszi séta az erdőben, majd örömfőzés a csodás toszkán tészta gitárral pont úgy, ahogy azt elgondoltam... Apró örömök az őszi szabadság első napján.

Kapros, lazacos tészta recept

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 25 dkg lazacfilé
  • 1 marék friss kapor
  • 2 tk. magos dijoni mustár
  • 2,5 dl tejszín
  • kb. 1 dl fehér bor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj és vaj keveréke
  • 1 csokor zöldhagyma
  • só, bors
  • parmezán sajt

Elkészítés:

  1. A kevés vaj és olívaolaj keverékén megsütjük a besózott lazac midkét oldalát, majd félretesszük és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, ráreszeljük a fokhagymát.
  2. Felöntjük fehér borral, picit felfőzzük, hozzáadjuk a kis darabokra szaggatott lazacot, mustárt, tejszínt.
  3. Felforraljuk és az utolsó pillanatban megszórjuk a friss kaporral.
  4. A "félkeményre" (al dente) főzött friss tésztát összeforgatjuk ezzel a mennyei szósszal, megszórjuk parmezánsajttal és citromszelettel tálaljuk.

Kapros, mustáros tészta lazaccal képek

Ha tetszett a fenti Kapros, mustáros tészta lazaccal recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: lazac, mustár. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, halétel, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kapros, mustáros tészta lazaccal recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Sáfrányos, rukkolás gnocchi recept
tészta

Sáfrányos, rukkolás gnocchi

Ízutazás a napsütötte Szicíliába

Házi gnocchi recept
tészta

Házi gnocchi recept

Gnocchi alla sorrentina

Chilis, királyrákos tagliatelle recept
tészta

Chilis, királyrákos tagliatelle

Egy csipet luxus a hétköznapokba csempészve...

Pad thai recept Phuketről
tészta

Pad thai, ahogy Phuketen tanultam

Eredeti thai tészta recept következik

Harcsapaprikás túrós csuszával recept
halétel

Harcsapaprikás tepsis túrós csuszával

Fantasztikusan finom fogás a magyar konyha ízeivel

Toszkán házi tészta recept
tészta

Toszkán házi tészta, ahogy Palmirától tanultam

Tészta gitár technikával, ahogy egy csodás olasz Mamma tanította

Zöld spárgás, citromos tészta recept
tészta

Zöld spárgás, citromos tészta

A dübörgő spárgaszezon közepén avattam fel a legújabb konyhai szerzeményem

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató