Kétség kívül az egyik nagy kedvenc nyári receptem, a friss paradicsomból készült, pofonegyszerű tészta. A zamatos, Napon érett paradicsomokat szinte vétek nem felhasználni egy jó kis, paradicsomos spagettihez. Élvezzük a természet adta friss zöldségek erejét, és készítsünk minél több szezonális, és könnyed ételt nyáron. Ezzel a recepttel alig van dolgunk: bedobjuk a sütőbe a paradicsomot és a fokhagymát héjastól, majd az egészet (persze a fokhagyma meghámozásával) leturmixoljuk krémsajttal és bazsalikommal. A csodásan illatozó és krémes szósszal pedig már csak nyakon öntjük a kifőtt spagettit, és azonnal tálaljuk némi bazsalikom levéllel csinosítva.
Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept
Hozzávalók:
- 75 dkg érett koktél- vagy fürtös paradicsom,
- 6 gerezd héjas fokhagyma,
- kb. 0,5 dl olívaolaj,
- 1 kis csokor friss bazsalikom,
- 25 dkg spagetti,
- 10 dkg szobahőmérsékletű, natúr krémsajt,
- Só, bors ízlés szerint.
Elkészítés:
- A paradicsomot néhány héjas fokhagymával együtt, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, sózzuk, és tépkedünk mellé pár levélke bazsalikomot. Megcsurgatjuk néhány evőkanálnyi olívaolajjal és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
- A megsült paradicsomot, és a meghámozott fokhagymát olívaolajostól, kisülő szaftostól leturmixoljuk a friss bazsalikommal, krémsajttal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a kifőtt spagettivel jól összekeverjük. Ha esetleg picit kihűlt volna, dobjuk vissza a tűzhelyre, és pár perc alatt melegítsük fel.