Aszalt paradicsomos, krémsajtos tészta

Rapid recept a rohanós hétköznapokra

Aszalt paradicsomos, krémsajtos tészta recept

Házi aszalt paradicsomot készíteni azért is nagyon gyümölcsöző, mert rengeteg időt spórolunk magunknak a hétköznapokhoz. Fűszeres, lédús, és ízkoncentráló tulajdonságainak köszönhetően ezernyi finomságot összedobhatunk a segítségével, szinte pillanatok leforgása alatt. Például ehhez a tésztához nem is kell főzni a szószt, csak leturmixoljuk a fűszeres olajjal átitatott paradicsomokat pár gerezd fokhagymával, krémsajttal, lazítjuk a tészta főzővizével, majd az egészet jól összekeverjük a tésztával, és parmezánnal gazdagon megszórva tálaljuk. 

Aszalt paradicsomos, krémsajtos tészta recept

Hozzávalók két főre:

  • kb. 6-8 db fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 125 gr. natúr krémsajt,
  • 25 dkg tagliatelle tészta,
  • só, bors.

Elkészítés:

  1. Az aszalt paradicsomokat a fokhagymával, és néhány evőkanálnyi fűszeres olívaolajjal (amiben eltettük a paradicsomokat) leturmixoljuk.
    Aszalt paradicsom turmixolása
  2. Összekeverjük a krémsajttal, és lazítjuk kb. egy kisebb merőkanálnyi vízzel a tészta főzővizéből.
    Aszalt paradicsomos szósz összekeverése krémsajttal
  3. Nyakon öntjük vele a megfőtt tészta, összedolgozzuk és sok-sok reszelt parmezánnal tálaljuk.

Aszalt paradicsomos, krémsajtos tészta képek

Ha tetszett a fenti Aszalt paradicsomos, krémsajtos tészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt paradicsom, fokhagyma, krémsajt, tészta. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, olasz, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Aszalt paradicsomos, krémsajtos tészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató