Csiperkés, petrezselymes masnitészta

Krémes, friss és ellenállhatatlan

Csiperkés, petrezselymes masnitészta recept

Elolvadok már attól is, ahogy leírtam. Micsoda egy dallamos és aranyos étel név lett ez! Tökéletesen passzol is a kellemesen aromás és selymes tésztaszószhoz. Pont olyan gyorsan elkészül, amennyi idő alatt megfő a tészta. Meghempergetjük a feszesre főtt masnikat a fehérboros, tejszínes, gombás szószban, aztán pár perc alatt finom szaftosra össze is csiszolódnak egymással. Friss petrezselyemmel, és őrölt borssal megszórva, azon melegében kínáljuk. Ha akad mellé egy kis pohárral a szószba főzött fehérborból, úgy még könnyebben csúszik.

Csiperkés, petrezselymes masnitészta recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20-25 dkg masnitészta,
  • 50 dkg friss csiperke gomba,
  • 30 gr. vaj,
  • 3-4 ek. olívaolaj,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1,5 dl száraz fehérbor,
  • 2,5 dl tejszín,
  • só, bors,
  • 2 csokor friss petrezselyem.

Elkészítés:

  1. A masnitésztát forró vízben megfőzzük, addig összedobjuk a tésztaszószt.
  2. Vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük a megtisztított, felszeletelt gombát, rádobjuk a feldarabolt fokhagymát. Pár pillanat és keverés után jöhet hozzá a fehérbor. 
  3. Hagyjuk, amíg elforr a bor alkoholtartalma, és picit redukálódik a mennyisége, ekkor felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és nagy adag aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
  4. Összeforgatjuk a szinte megfőzött tésztával (picit még hagyjuk keményebbre, hogy a szószban főhessen készre), és pár percig hagyjuk együtt rotyogni, majd tálaljuk frissen.

Tippek:

  • Barna csiperkével, laska gombával gazdagítva a tésztát, még izgalmasabb és intenzívebb, gombás ízvilágot érhetünk el.
  • Sózni csak akkor sózzuk a gombát, amikor már megfőtt.
  • Zöldfűszerként akár bazsalikomot, majorannát, vagy kakukkfüvet is használhatunk, a lényeg, hogy friss legyen.


A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a gombás masnitészta összeállításához.

Csiperkés, petrezselymes masnitészta képek

Ha tetszett a fenti Csiperkés, petrezselymes masnitészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fehér bor, fokhagyma, főzőtejszín, gomba, masni tészta, petrezselyem. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, olasz, tészta, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csiperkés, petrezselymes masnitészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató