Szuperszaftos, krémes és izgalmas pasta kerekedik a serpenyőben, ha aszalt paradicsomot kombinálunk friss paradicsommal, bébispenóttal, pazar, hazai furminttal és tejszínnel. A sült csirkemell pedig tökéletes fő fogássá emeli ezt a kis "primi piattit" (olasz konyha által első fogásnak nevezett ételt). Kellemesen édeskés, savanykás, friss és selymes tésztaétel, amely kiváló, vendégváró vacsora, vagy hétvégi ebéd ötlet lehet.
Bébispenótos, paradicsomos tészta recept
Hozzávalók:
- pár ek. zabliszt,
- kb. 50 dkg csirkemell szeletekre vágva,
- kb 8 db aszalt paradicsom,
- 4 gerezd fokhagyma,
- kevés olívaolaj,
- 1 dl Barta pince egy kis furmint,
- 2 dl tejszín,
- 2 db nagyobb paradicsom,
- só, bors,
- bazsalikom, oregánó ízlés szerint,
- 10 dkg friss bébispenót,
- 20 dkg linguine tészta.
Elkészítés:
- Kevés olívaolajon, hirtelen megsütjük a zablisztbe forgatott csirkemell szeleteket (pár perc alatt mind a két oldalukat), majd félretesszük.
- Az olajban megforgatjuk az aprított aszalt paradicsomot, rádobjuk a szeletelt fokhagymát, és amint illatozni kezd, hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot.
- Visszahelyezzük a serpenyőbe a csirkemell szeleteket, ráöntünk egy kis furmintot, majd fedő alatt, közepes hőfokon addig főzzük, amíg meg nem puhul a hús.
- Zöldfűszerekkel ízesítjük, felöntjük tejszínnel, majd legutolsó lépésként hozzádobjuk a bébispenótot. Ha nem elég krémes, a tészta főzővízéből adagoljunk a szószhoz.
- Tálalás előtt a hús szeleteket félretesszük, majd összerforgatjuk a tésztát a szósszal. A krémes, szaftos linguine közepére helyezzük a csirkemell szeleteket tálalásnál.