Spenótos, ricottás fusilli

Két lépésből álló, rapid tészta recept

Spenótos, ricottás fusilli recept

Gyorsan elkészülő, tésztás receptekből sosem elég, hiszen szeretünk jókat enni amellett, hogy mindig rohanásban vagyunk, és próbálunk ügyesen egyensúlyozni a munka és magánélet között húzódó határvonalon. Akár home office-ban dolgozol, akár ingázol nap mint nap, időt spórol, ha pillanatok alatt össze tudsz dobni egy melegételt, amibe egészséges alapanyagokat is bele tudsz csempészni. Ezt a vega tésztát teljes értékűvé teszi a vasban gazdag spenót, a pazar ízű, vitamindús aszalt paradicsom, és a krémességét biztosító ricotta, ami ráadásul fehérjében is bővelkedik. 

Spenótos, ricottás fusilli recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg ricotta,
  • 20 dkg spenót,
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve,
  • kb. 6 szelet olajban eltett aszalt paradicsom felaprítva,
  • 25-30 dkg fusilli tészta, víz és só a főzéshez,
  • reszelt parmezán sajt a tálaláshoz.

Elkészítés:

  1. A tésztaszósz alapanyagait összekeverjük egy tálban.
  2. A kifőtt tésztáról leöntjük a vizet (1-2 merőkanálnyi vizet megmentve belőle), rákanalazzuk a szószt, és az 1-2 merőkanálnyi főzővizet. Összemelegítjük és parmezánnal gazdagon megszórva tálaljuk.

Tippek:

  • Ha friss spenóttal dolgozunk, forrázzuk, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük.
  • Ha mirelit spenótkrémmel van dolgunk, felengedést követően tudunk dolgozni vele.
  • Mielőtt sózzuk, borsozzuk, kóstoljuk meg, hogy az aszalt paradicsom intenzív íze mellett szükség van-e több fűszerezésre.

Spenótos, ricottás fusilli képek

Ha tetszett a fenti Spenótos, ricottás fusilli recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt paradicsom, fokhagyma, ricotta, spenót, tészta. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, olasz, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Spenótos, ricottás fusilli recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató