Gyorsan elkészülő, tésztás receptekből sosem elég, hiszen szeretünk jókat enni amellett, hogy mindig rohanásban vagyunk, és próbálunk ügyesen egyensúlyozni a munka és magánélet között húzódó határvonalon. Akár home office-ban dolgozol, akár ingázol nap mint nap, időt spórol, ha pillanatok alatt össze tudsz dobni egy melegételt, amibe egészséges alapanyagokat is bele tudsz csempészni. Ezt a vega tésztát teljes értékűvé teszi a vasban gazdag spenót, a pazar ízű, vitamindús aszalt paradicsom, és a krémességét biztosító ricotta, ami ráadásul fehérjében is bővelkedik.
Spenótos, ricottás fusilli recept
Hozzávalók:
- 20 dkg ricotta,
- 20 dkg spenót,
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve,
- kb. 6 szelet olajban eltett aszalt paradicsom felaprítva,
- 25-30 dkg fusilli tészta, víz és só a főzéshez,
- reszelt parmezán sajt a tálaláshoz.
Elkészítés:
- A tésztaszósz alapanyagait összekeverjük egy tálban.
- A kifőtt tésztáról leöntjük a vizet (1-2 merőkanálnyi vizet megmentve belőle), rákanalazzuk a szószt, és az 1-2 merőkanálnyi főzővizet. Összemelegítjük és parmezánnal gazdagon megszórva tálaljuk.
Tippek:
- Ha friss spenóttal dolgozunk, forrázzuk, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük.
- Ha mirelit spenótkrémmel van dolgunk, felengedést követően tudunk dolgozni vele.
- Mielőtt sózzuk, borsozzuk, kóstoljuk meg, hogy az aszalt paradicsom intenzív íze mellett szükség van-e több fűszerezésre.