Medvehagyma pesztós tészta

10 perces recept ötlet medvehagymából

Medvehagyma pesztós tészta recept

Az egyik legfantasztikusabb, legzsengébb tavaszindító a friss zöldségek körében a medvehagyma. Ha ez elérhetővé válik a piacokon, akkor már biztosan tudom, hogy jön a jó idő, még ha kezdetben szeszélyes és szeles is. A sok medvehagymás finomság közül most az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb ötletet hoztam el, ami egy igazi időt spóroló recept lehet a hétköznapokban, hiszen nettó 10 perc alatt az asztalra varázsolhatjuk a medvehagyma pesztós tésztát. A pesztó készítés csak elsőre hangozhat bonyolultnak, hiszen maga a hadművelet pillanatok leforgása alatt megvan: minden alapanyagot bepakolunk az aprítógépbe, jól ledaráljuk és már kész is. A medvehagyma pesztó felhasználása pedig határtalan lehetőséget tartogat magában: rapid ebéd ötletként nyakon öntünk vele egy forró tésztát, gnocchit, megkenjük a focaccia/pizza tészta tetejét, friss kalácsra kenjük, vagy feltuningolunk vele egy krémlevest.

Medvehagyma pesztós tészta recept

Hozzávalók kb. 3 dl pesztóhoz:

  • 2 nagy csokor friss medvehagyma,
  • kb. 25 gr. fenyőmag vagy dió,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só, bors ízlés szerint,
  • kevés (kb. 50 gr.) reszelt parmezán sajt,
  • kb. 1 dl olívaolaj,
  • + 1 adag frissen főtt tészta.

Elkészítés:

  1. A medvehagyma leveleket mosd meg alaposan, szárítsd meg, és vágd kisebb darabokra.
  2. A tészta kivételével pakolj minden alapanyagot egy késes aprítógépbe és zúzd össze, vagy botmixerrel dolgozd össze alaposan.
  3. Ha kifőtt a tészta, öntsd le róla a vizet és kb. 1 dl pesztóval keverj össze 2 adagnyi tésztát, szórj rá friss parmezánt.

Tippek:

  • Ha nem használod fel egyből a pesztót, tedd egy csatos vagy befőttes üvegbe, önts a tetejére egy kis olívaolajat, hogy lezárja és ezáltal tartósítsa a pesztót és rakd hűtőbe. Pár hétig még biztosan eláll.
  • A medvehagyma pesztó kiváló friss tésztával, gnocchival, sós péksüteményekhez, kenyérlepényekhez mártogatósként, pizzafélékhez feltétként, krémlevesek ízesítésére, díszítésére, salátákhoz öntetként, főzelékek ízvilágát feldobni stb.

Medvehagyma pesztós tészta képek

Ha tetszett a fenti Medvehagyma pesztós tészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fenyőmag, fokhagyma, medvehagyma, parmezán sajt, tészta. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, medvehagymaszezon, olasz, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Medvehagyma pesztós tészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató