Szeretek főzni és a konyhában tevékenykedni a nap végén, igazi stresszlevezető és léleksimogató terápiaként hat rám. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy nem szeretem a tötymörgést, így ha valami nagyon finommal tudok villámsebességgel előrukkolni, az ám a nagy boldogság. Így történt ez a mai minipadlizsánokkal is. A Lidlben sikerült valamelyik nap rájuk találnom, aztán végül a serpenyőmben végezték paradicsom, fokhagyma, édesburgonya, bazsalikom és parmezán társaságában. Elképesztően ízgazdag egytálétel kerekedett belőle.
Szupergyors serpenyős minipadlizsán ragu recept
Hozzávalók kb. két személyre:
- 5-6 db vékony minipadlizsán,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1-2 db édesburgonya,
- 10 db koktélparadicsom,
- vaj és olívaolaj keveréke,
- só,
- friss bazsalikom levelek,
- parmezán sajt forgács tálaláshoz
A villámgyors serpenyős minipadlizsán pillanatok alatt elkészül:
- Vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk a padlizsán karikákat (előzőleg megmostam, felvágtam, sóval beszórtam, picit állni hagytam és utána lemostam róla a sós levet, amit engedett magából) és az édesburgonya szeleteket.
- Ha már megpuhultak a zöldségek, picit felgyorsítjuk az eseményeket: hozzádobjuk az aprított fokhagymát, a finom illata után pedig a gerezdekre vágott koktélparadicsomot, néhányat forgatunk rajta.
- Végezetül pedig tépkedett bazsalikom levelekkel és parmezán sajt forgácsokkal tálaljuk, ízesítjük. (Na jó, én ezt is megbolondítottam még egy kis chilis olívaolajjal. :)