Vega quesadilla

Könnyed, nyári finomság Mexikóból

Könnyed, nyári, vega quesadillát dobhatunk össze egy gyorsan elkészülő zöldségragu, tortillalapok és egy nagy adag reszelt sajt kombinációjából. Pazarul passzol hozzá tálalásnál a lime-os, korianderes joghurt-mártogatós, és az aprított, friss koriander zöldje. Ha vacsoravendégeket várunk, előkészülhetünk a zöldségraguval, mártogatóssal, és amikor megérkeznek, akkor frissen, pillanatok leforgása alatt az asztalra varázsolhatjuk a mennyei quesadilla szeleteket.

Vega quesadilla recept

Hozzávalók:

  • 1 fej lilahagyma,
  • 2 cső, főtt csemegekukorica,
  • 1 db cukkini,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 db lime,
  • 20 dkg koktélparadicsom,
  • 1 db kaliforniai paprika,
  • 10 dkg száraz feketebab megfőzve,
  • 1 maréknyi friss koriander aprítva,
  • 1 cs. kukorica tortilla lap,
  • 15-20 dkg reszelt sajt,
  • pici olívaolaj,
  • 1 tk. római kömény,
  • 2 tk. oregánó,
  • só, bors, chili ízlés szerint.

A mártogatóshoz:

  • 1 kis csokor koriander,
  • 1 kis doboz görög joghurt,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1/2 db lime leve,
  • só.

Elkészítés:

Korianderes, lime-os mártogatós:
A joghurthoz hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, lime levet, aprított koriandert, megsózzuk, és jól összekeverjük.

Zöldségragu:

  1. Kevés olívaolajban dinszteljük meg az aprított lilahagymát, dobjuk rá a fokhagymát, pár másodperc után a cukkinikockákat, koktélparadicsomot, paprikát felaprítva.
  2. Kb. 10 percig főzzük, majd fűszerezzük római köménnyel, oregánóval, ízlés szerint chilivel, sóval, borssal. Ha szinte megfőttek a zöldségek, az utolsó lépésben adjuk hozzá a főtt babot és a kukoricaszemeket, és ízesítsük fél vagy 1 lime levével, friss korianderrel.

Quesadilla összeállítása:

Kétféleképpen is összesüthetjük a tortilla lapokat:

  1. Egy tortilla alját megpirítjuk egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt, rászórjuk a sajtot, halmozunk rá a zöldségraguból a tortiallalap teljes egészére, ismét sajtot szórunk, majd rádobjuk és picit rányomjuk a másik tortilla lapot, hogy az olvadozó sajt jól összefogja. Két lapát, csipesszel és/vagy egy óvatos mozdulattal megfordítjuk, és a másik oldalát is jól megsütjük.
  2. A másik és egyben, a videóban látható verzióban a tortilla lap egyik felére szórjuk a sajtot, erre megy a töltelék, megint a sajt, mad ráhajtjuk a tortilla másik felét, picit rányomkodjuk, majd megfordítjuk. Mindképp esetben addig sütjük, amíg kívülről ropogósra sül a tortilla, belül olvadozni kezd a sajt.

Több kis háromszögre vágva, korianderes, lime-os joghurt mártással, korianderrel megszórva tálaljuk.

Vega quesadilla képek

Ha tetszett a fenti Vega quesadilla recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló vega recepteket is: Póréhagymás csicsóka tócsni recept, Sajtos, paradicsomos sült padlizsán recept, Vega lencse bolognai spagetti recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bab, cukkini, joghurt, kaliforniai paprika, koktélparadicsom, koriander, kukorica, lime, tortilla, trappista sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, mexikói, street food, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Vega quesadilla recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató