Almás, fahéjas zabkeksz

Egészséges nasi a család minden tagjának

Almás, fahéjas zabkeksz recept

Egészséges, pillanatok alatt összedobható, házi zabkekszet készíthetünk többek között egy kis zabpehely, alma, dió és fahéj felhasználásával. A fűszerezése szívmelengető, jól esik egy bögre forró tea, és tejeskávé mellett elmajszolni, vagy a reggeli rohanásban bekapni, és ezáltal garantálni, hogy jól induljon a nap. Érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert gyorsan fogy, sokáig eltartható a kekszes dobozkában. A gyerekeknek jól jön a suliban, oviban uzsira, és a munka során is kellő boldogsághormonnal és energiával tudja támogatni a felnőtteket.

Almás, fahéjas zabkeksz recept

Videó megtekintése itt.

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg puha vaj,
  • 10 dkg finomliszt,
  • 20 dkg zabpehely,
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna,
  • 1 csipet só,
  • 1 tk. fahéj,
  • 1 db alma,
  • 1 db citrom,
  • 5-10 dkg dió.

Elkészítés:

  1. A tojást a porcukorral, és az olvasztott vajjal összeturmixoljuk.
  2. Összekeverjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, sót és a fahéjat, majd hozzáadjuk a tésztához, összedolgozzuk.
  3. Lereszeljük az almát, hagyjuk, hogy picit levet eresszen. Kinyomkodjuk az alma levét, pár csepp citromlevet csepegtetünk rá.
  4. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Amíg az bemelegszik, fagyiadagoló vagy evőkanál segítségével kekszhalmokat pakolunk a szilikonos sütőpapírral borított tepsire, egymástól tisztes távolságban. Picit ellapítjuk, és kidíszítjük egész dió darabokkal a kekszek tetejét.
  5. Légkeverés mellett 180 fokon sütjük szép aranybarnára, kb. 10-15 perc alatt.

Tippek:

  • A receptet alapreceptként is használhatod, és bátran variálhatod a belevalókat. Pl. gazdagíthatod aszalt áfonyával, kandírozott gyümölcsökkel, mandulával, mogyoróval, étcsokoládé kockákkal.
  • A tetejét akár csokiba is márthatod.
  • Nagyon jól áll neki a belereszelt citrom- vagy narancshéj is.
  • Dupla adag készítésénél a szódabikarbónát nem szabad duplázni, abból ugyanúgy elég 1 késhegynyi.

 

A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető az almás, fahéjas zabkekszhez.

Almás, fahéjas zabkeksz képek

Ha tetszett a fenti Almás, fahéjas zabkeksz recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló keksz recepteket is: Mogyoróvajas csók, Málnás, mandulás vegán keksz recept, Csokis linzer keksz recept .

További receptötletek a hozzávalókból: alma, dió, fahéj, finomliszt, vaj, zabpehely. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: amerikai, édesség, gyümölcsös, karácsonyi, keksz, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Almás, fahéjas zabkeksz recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató