Ezzel a roppant egyszerűen elkészíthető, egészséges és viszonylag kalóriaszegény finomsággal végre felavathattam a sütésre vágyakozó szuflé formáimat. A recept a korábban sokat dicsért Nők Lapja Konyha Desszert különszám 2. kiadásából, a "Sütemény haladóknak" c. lapból származik, csak abban a verzióban túróval készült. Biztosra veszem, hogy így is, úgy is telitalálat a könnyű desszertek terén. Sok citrommal igazi kis nyári édesség sülhet ki belőle.
Fahéjas ricottapuding recept
Hozzávalók 4 kis adaghoz:
- 2 tojás
- 2 ek. eritrit/barna cukor/nyírfacukor
- 1 ek. méz
- 1-2 ek. habtejszín
- 1 ek. rizsliszt
- 25 dkg ricotta (vagy zsírszegény túró lecsepegtetve)
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 narancs vagy citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A ricottát az édesítőkkel, habtejszínnel jól kikeverjük, hozzáadjuk a többi alkotórészt a tojásfehérjék kivételével, alaposan összedolgozzuk, majd a végén a keményre felvert fehérjehabbal óvatosan összeforgatjuk.
- Vajazott, lisztezett szuflé formákba öntjük és 200 fokon sütjük készüléktől függően kb. 10-20 percig.
- Még langyosan tálaljuk, porcukorral meghintetve, málnalekvárral bolondítva.