Fantasztikusan finom, egyszerre édes és savanykás desszert sütés nélkül, szinte elronthatatlan verzióban. Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, és nem bíbelődnél annyit egy torta elkészítésével, akkor ezt a receptet szeretni fogod. Az alapja egy vajas, kekszes, kakaós réteg, erre fehércsokis, tejszínhabos, sajtos krémet kenünk, aminek fagyasztott málnával fékezzük le a túlzott édességét, így még izgalmasabbá varázsolva a sütés nélküli sajttortát.
Fehércsokis, málnás sajttorta recept
Hozzávalók:
Kekszes réteghez:
- 20 dkg vajas keksz,
- 10 dkg olvasztott vaj,
- 1 ek. kakaópor.
Krémhez:
- 7 dkg vaj,
- 20 dkg fehércsoki,
- 40 dkg natúr krémsajt,
- 2,5 dl hideg habtejszín,
- 1 cs. habfixáló por,
- 1-2 zacskó vaníliacukor,
- 20 dkg fagyasztott málna.
Elkészítés:
- A kekszes réteghez egy késes aprítógéppel ledaráljuk a kekszet, összekeverjük a kakaóporral, majd az olvasztott vajjal.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és a hűtőbe tesszük a krém összeállításáig.
- A krémhez a vajat a csokival vízgőz fölött vagy nagyon lassú hőfokon összeolvasztjuk, félretesszük, hogy legyen ideje kihűlni.
- A kihűlt csokis vajat összekeverjük a krémsajttal, majd a fagyasztott málnával.
- Felverjük a hideg habtejszínt a vaníliacukorral, hozzáadjuk a habfixálót és ezt is belekeverjük a krémbe.
- A krémet a megdermedt kekszes rétegre simítjuk, megszórjuk kakaóporral, menta levéllel díszítjük és hűtőbe tesszük tálalás előtt legalább néhány órára.
Tippek:
- Dr. Oetker expressz zselatinfix-szel még stabilabbá, masszívabbá tehetjük a krémet, nagy melegben ez hasznos lehet.
- Fagyasztott málna helyett erdei gyümölcsöt is használhatunk, és természetesen friss gyümölcsöt is, csak akkor figyeljünk rá, hogy mosás után alaposan csöpögtessük le.