Lazac souvlaki

Sült hal egy kis mediterrán csavarral

Lazac souvlaki recept

Amikor egy jól bejáratott, egyszerű ételt picit más köntösben készítünk el a megszokottnál, egészen különleges, ínyenc összhatást érhetünk el, ami által még inkább gourmet élménnyé varázsolhatjuk étkezésünket, és a szeretteinkkel együtt töltött időt. Ez a recept atombiztos, szuperkönnyű, ezért telitalálat lehet, ha vendégeket várunk vacsorára. A mediterrán ízek és a tálalási forma picit visszarepít minket a nyaralás ízeihez, de a lenti verzió helyett bátran kísérletezzetek a koktélparadicsomon túl más finomságokkal is, pl. spenótlevélbe csavart feta sajt, olívabogyó, édesburgonya kocka is kiváló kísérője lehet a lazacnak.

Lazac souvlaki recept

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 50 dkg lazacfilé,
  • 25 dkg koktélparadicsom (sárga és piros vegyesen),
  • 1 citrom leve,
  • só, bors,
  • 1 tk. oregánó,
  • néhány ek. olívaolaj,
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma.

Elkészítés:

  1. A lazacot megtisztítjuk, levágjuk a bőrét, ha azzal együtt vettük, és nagyobb (koktélparadicsomnál picit nagyobb) méretű kockákra vágjuk.
  2. A páchoz a frissen facsart citrom levét összekeverjük a fűszerekkel, fokhagymával és olívaolajjal, majd nyakon öntjük vele a lazac kockákat, jól elkeverjük, és legalább 1-2 órán át így pácoljuk (ha egy estét így a hűtőben tölt, még jobb).
  3. Saslik- vagy hurkapálcára húzzuk fel a kockákat, a koktélparadicsomokkal felváltva.
  4. Sütőpapírral borított tepsire tesszük, és alufóliával lefedve süssük 200 fokon (légkeverés mellett) 15 percet, majd anélkül 5-10 percet, amíg megsül és picit megpirul a lazac.

Lazac souvlaki képek

Ha tetszett a fenti Lazac souvlaki recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló halétel recepteket is: Egészben sült, zöldfűszeres pisztráng mandulaforgáccsal recept, Lime-os, kókusztejes lazac recept, Zöldfűszeres burgonyakéregben sült lazac recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, koktélparadicsom, lazac, oregánó. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, görög, halétel, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Lazac souvlaki recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató