Brownie keksz tiramisu krémmel

Tökéletes vendégváró édesség

Tiramisu krémes brownie keksz recept

Ezek a nagyra nőtt, repedezett külsejű kekszek valójában igazi luxust, és egy falatnyi brownie élményt hordoznak magukban, amit még egy selymes kávékrémmel is megbolondítunk. Egyszerű aprósüteménynek látszó "keksz-szendvics" csoda, ami ízhatásában felér egy ünnepi tortaszelettel. A brownie kekszek önmagukban is nagyon kapósak, de a tiramisu krémet már csak azért is érdemes elkészíteni hozzá, mert a kávé kesernyés íze remekül ellensúlyozza a brownie édes töménységét. Hasonlóan különleges ízt kölcsönözhet a keksz számára egy savanykásabb málnalekvár is. A tésztához egészen kevés lisztre van szükség, így nagyon egyszerűen lecserélhető gluténmentes alternatívára, pl. mandulalisztre. Hatalmas köszönet Márk Szonjának ezért a csodás receptért, ami az Édesem süteményei szakácskönyvéből származik.

Tiramisu krémes brownie keksz recept

Hozzávalók 8 db töltött kekszhez:

Tésztához:

  • 200 g étcsokoládé,
  • 30 g vaj,
  • 2 db tojás,
  • 130 g kristálycukor,
  • 30 g liszt,
  • 1/4 tk. sütőpor,
  • csipet só,
  • 1 tk. őrölt kávé.

Töltelékhez: 

  • 250 g mascarpone,
  • 80 ml habtejszín,
  • 1 ek. porcukor,
  • 1 adag espresso.

Elkészítés:

  1. A csokit a vajjal alacsony hőfokon vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk és hagyjuk hűlni.
  2. A tojásokat a cukorral alaposan összeturmixoljuk, óvatosan hozzákeverjük a lehűlt csokis vajat, majd a lisztet, sütőport, sót, kávét és összedolgozzuk. Legalább negyedórára hűtőbe tesszük a tésztát.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát egy fagyis vagy kekszadagoló kanállal: próbáljunk azonos mennyiségű halmokat (összesen kb. két tepsi, szám szerint 16 db keksz lesz) adagolni a tésztából, egymástól tisztes távolságra. (A formázás miatt ne aggódjunk, a kupacok szépen el fognak lapulni a sütés során.) Speciális kanalak helyett két teáskanál is működhet a kupacok képzéséhez.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 8-9 percig.
  5. Közben elkészítjük a mennyei kávés krémet: felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a porcukrot, majd az espressoval elkevert mascarponéval összedolgozzuk (turmixgéppel tökéletesítve az állagát). Hűtőbe tesszük, amíg a kekszek meg nem sülnek és ki nem hűlnek teljesen.
  6. Ha a kekszek kihűltek, kettesével (a repedezett felszínük lesz kívül) megtöltjük őket a krémmel.

Brownie keksz tiramisu krémmel képek

Ha tetszett a fenti Tiramisu krémes brownie keksz recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló keksz recepteket is: Mogyoróvajas csók, Málnás, mandulás vegán keksz recept, Almás, fahéjas zabkeksz recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, kávé, mascarpone, tojás, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, keksz, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Tiramisu krémes brownie keksz recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató