2010. május 19., szerda

Diós-mogyorós pangasius halfilé

Diós-mogyorós bundában rántott pangasius halfiléA pangasius halfilét egyszerűen nem lehet megunni, ez az oka annak, hogy már a sokadik pangasius recept bejegyzést írom. Ma este semmi különlegeset nem alkottam, vagy találtam ki: csupán a jól ismert diós bundába csempésztem még egy kis mogyorót is és a liszt-tojás-zsemlemorzsa hármas helyett liszt-tojás-aprított dió és mogyoróra váltottam és így rántottam ki, sütöttem meg forró olajban a halszeleteket. Gyakorlatilag bármilyen más hallal, vagy hússal is finom lehet ez a bunda. Csupán arra kell figyelni, hogy időben megfordítsuk a szeleteket, nehogy véletlenül odaégjenek a dió és mogyoró szemek.

Frissítés (2012.02.05.)
Két évvel a recept megírása után már nem tudnám ugyanolyan nyugodt szívvel ajánlani a pangasius halat, hiszen egyre inkább beigazolódni látszik a sok rossz hír erről a halról. Helyette inkább ponty-, amúr-, busa vagy afrikai harcsafilét süssünk!

Receptajánló:

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

"undorító az íze neki!"

Márti írta...

akkor ne egyél belőle, helyette próbáld ki pl. amúrral!

Megjegyzés küldése

Szponzoráció