Rozmaringos, citromos sült pisztráng

Tengeri menü selymes aromákkal

Rozmaringos, citromos sült pisztráng recept

Akárhányszor készítem ezt a végtelenül egyszerű, tepsis halat, mindig nyári hangulatom kerekedik tőle. Könnyed, aromás, illatos, és pazar, ünnepi alkalmakra is kiváló fogás. A legjobb, ha tudunk hozzá vásárolni egy jól megtisztított, egész halat, és onnantól kezdve gyerekjáték az egész: nettó 5 perces munkánk lesz vele, beküldjük a sütőbe, és élvezzük az otthoni "nyaralós, tengeri" menüt. Az összhatást tovább tudjuk fokozni, ha a kerti grillre rádobjuk, és úgy sütjük meg a pisztrángot vagy más tengeri halat.

Rozmaringos, citromos sült pisztráng recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 egész pisztráng (vagy aranydurbincs, farkassügér) megtisztítva,
  • 1 citrom,
  • 1-1 kisebb rozmaring ág,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • só ízlés szerint,
  • kevés olívaolaj.

Elkészítés:

  1. A sütés előtt néhány órával, vagy akár egy nappal alaposan besózzuk a halat: ehhez néhány helyen ferdén bevagdossuk a bőrét, és kívülről, belülről is bedörzsöljük gazdagon a sóval. 
  2. A hal belsejét megtöltjük fantasztikus, aromatizáló alapanyagokkal: citromkarikákkal, vékonyra szeletelt fokhagymával és 1-1 rozmaring ággal.
  3. Kevés olívaolajat csurgatunk a tepsi aljára, ráfektetjük a halakat, dobunk mellé még néhány gerezd fokhagymát héjastól, és csurgatunk rá egy kis plusz olívaolajat.
  4. 180-200 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben sütjük kb. félórát. Egy picit hagyjuk megpirulni a bőrét. Citrommal és a mennyeire sült egész fokhagyma gerezdekkel, friss salátával kínáljuk.

Rozmaringos, citromos sült pisztráng képek

Ha tetszett a fenti Rozmaringos, citromos sült pisztráng recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló halétel recepteket is: Egészben sült, zöldfűszeres pisztráng mandulaforgáccsal recept, Lime-os, kókusztejes lazac recept, Zöldfűszeres burgonyakéregben sült lazac recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, fokhagyma, pisztráng, rozmaring. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, halétel, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Rozmaringos, citromos sült pisztráng recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató