Grill csirkecomb gyömbéres joghurt pácban

Omlós csirkefalatok egyenesen a grillrácsról

Gyömbéres, joghurtos grill csirkecomb recept

Puha, omlós, kívülről ropogós csirkecombok, az utánozhatatlan füst íz aromájával, és a tábortűz varázsával megfűszerezve. Próbáld ki ezt a szaftos és izgalmas joghurt pácot, ha egy kis csavart vinnél a klasszikus grill pácok körébe. Szuperjól működik szárazabb húsokkal, mint pl. csirkemellel is. Grillezésre fel!

Gyömbéres, joghurtos grill csirkecomb recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 db csirke alsócomb,
  • egy hüvelykujjnyi gyömbér,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 2 tk. oregánó,
  • 1 tk. őrölt római kömény,
  • kb. 30-40 dkg natúr görög joghurt,
  • 1 citrom leve,
  • 1 kk. őrölt chili paprika,
  • só, bors.

Elkészítés:

  1. A megpucolt gyömbért és fokhagymát lereszeljük, összekeverjük a joghurttal. Ízesítjük oregánóval, római köménnyel, chilivel, és belefacsarjuk egy citrom levét.
  2. Ebbe az illatos pácba pakoljuk a megmosott, csontig bevagdosott, sóval, borssal bedörzsölt csirkecombokat, alaposan átmasszírozva őket a páccal. Pihenjenek így a hűtőben legalább 4 órát, de akár egy éjszakát is.
  3. Vegyük ki a hűtőből a sütés előtt legalább 1 órával, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek. Forró, izzó parázs vagy enyhén még lobogó tűz fölött grillezzük meg mindkét oldalukat ropogósra.

Tippek:

  • Akár csirkemellel is megpróbálhatjuk ezt a pácot, mert a joghurtnak köszönhetően finom omlós, és puha lesz a husi.
  • A fűszerekkel bátran kísérletezhetünk: ennek a pácnak és a csirkének is nagyon jól állnak az egzotikus ízek, pl. az indiai ízvilág.

 

A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a grill csirkecomb megsütéséhez.

Grill csirkecomb gyömbéres joghurt pácban képek

Ha tetszett a fenti Gyömbéres, joghurtos grill csirkecomb recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sült hús recepteket is: Lassan sült libacomb káposztás dödöllével recept, Lassan sült tarja recept, Citromos csirkemell sült édesburgonya pürével recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, csirkecomb, fokhagyma, gyömbér, joghurt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, grillszezon, húsétel, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Gyömbéres, joghurtos grill csirkecomb recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató