Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve

Sült hús bacon köntösben

Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve recept

Ezt a receptet szilveszterkor teszteltem, és reménykedtem benne, hogy kellően gusztusos formában sikerül majd tálalnom az évbúcsúztató asztalon. Az őzgerinces finomság hidegen is ugyanolyan finom, mint melegen, és sokféleképpen variálhatjuk a töltelékét. Sőt, hidegtálas szereplőként csinosabb marad, hiszen hidegen szebben tudjuk felszeletelni. 

Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve recept

Hozzávalók egy őzgerinces (vagy püspökkenyér) formához:

  • 50 dkg csirkemellfilé,
  • 1 doboz kukorica konzerv (kb. 30 dkg),
  • 1 kis csokor metélőhagyma,
  • 10 dkg sajt,
  • 2 tojás,
  • 3 ek. tejföl,
  • 3 ek. liszt,
  • 1 + fél  csomag vékonyra szeletelt füstölt bacon szalonna,
  • só, bors, fokhagyma.

Elkészítés:

  1. A felkockázott csirkemellfilét pár csepp olajon néhány perc alatt előpirítjuk némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve. Ha kész, hozzáadjuk a husihoz a kukoricát, picire vágott metélőhagymát, reszelt sajtot.
  2. Az öntethez felverjük a tojásokat, és a tejföllel, liszttel alaposan összekeverjük (csomómentesre egy kézi habverővel), majd a husis alkotórészekkel együtt átkeverjük.
  3. A püspökkenyér vagy őzgerincformát először szilikonos sütőpapírral, majd a vékony szelet bacon csíkokkal béleljük ki úgy, hogy a szélük kilógjon, amit, majd a végén ráhajtunk a tetejére.
  4. Beletöltjük a husis keveréket, ráhajtjuk a szalonnát és alufóliával lefedve sütjük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig, majd a végén rápirítunk egy kicsit a tetejére már a fólia nélkül . Ha hidegen tálaljuk, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és a hűtőben is pihen egy-két órát, mert így gusztusosabb szeletekre lehet vágni.

Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve képek

Ha tetszett a fenti Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló töltött hús recepteket is: Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept, Stefánia szelet recept, Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bacon, csirkemell, finomliszt, kukorica, snidling, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, hidegtál, húsétel, szilveszteri, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kukoricás csirkemell őzgerinc formában sütve recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Corndog recept
street food

Corndog

Kukoricabundában sült, amerikai virslis recept

Vadas marha kifligombóccal recept
ragu

Vadas marha kifligombóccal

Klasszikus a karácsonyi menüben

Enchilada recept
egytálétel

Enchilada

Tepsis tortilla tekercsek mexikói ízvilágban

Porchetta recept
töltött hús

Porchetta

Minden idők legpazarabb göngyölt húsa

Cukkinibundás csirkemell recept
rakott

Cukkinibundás csirkemell sütőben sütve

Zsenge cukkini, pihe-puha csirkemell, és sült sajt hármasa

Kesudiós édes-savanyú csirke recept
ázsiai

Kesudiós édes-savanyú csirke

Szívesen nassolod a kesudiót és szereted az ázsiai konyhát?

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató