Az amerikaiak egyik kedvenc street foodját, a corndogot pikk-pakk elkészíthetjük barátoknak, gyerkőcöknek, kerti partira vendégvárónak. Mindenki imádni fogja. A hotdog kiflije helyett egy kukoricabundás tésztát keverünk, belemártjuk a pálcikára húzott virsliket, és forró olajban megsütjük. Az elmaradhatatlan ketchup-mustár-majonéz hármassal tálaljuk, de egy jó kis majonézes saláta is nagyon passzol hozzá.
Corndog recept
Hozzávalók 24 db kis corndoghoz:
- 1 bögre kukoricaliszt,
- 1 bögre finomliszt,
- 1 tk. cukor,
- 1 tk. sütőpor,
- 1 kk. só,
- 1 tojás,
- picit több, mint 1 bögre tej,
- hurkapálcák, és napraforgó olaj a sütéshez,
- 1-2 ek. plusz finomliszt.
Elkészítés:
- A liszteket, sót, cukrot, sütőport összekeverjük, majd hozzáöntjük a felvert tojást. A tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, miközben folyamatosan kevergetjük. Nagyon sűrű palacsintatészta állagot kell elérnünk.
- Egy nagy serpenyőben elkezdünk bő olajat melegíteni, hogy forró legyen a sütéshez.
- A virsliket kettévágjuk, leitatjuk róluk a felesleges nedvességet egy papírtörlővel, majd kevés lisztben megforgatjuk. Fél-fél fa pálcikára húzzuk úgy, hogy a vége ne szúrja át a virsli végét.
- A tésztát átöntjük egy magas pohárba, és akkor kezdjük a mártogatást, ha már forró az olaj. Belemártjuk a tésztába, úgy, hogy teljesen befedje a virslit, majd egyből a forró olajba tesszük. Párszor megforgatva, pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd törlőpapírra szedjük.
- Ketchuppal, majonézzel, mustárral tálaljuk.