Corndog

Kukoricabundában sült, amerikai virslis recept

Az amerikaiak egyik kedvenc street foodját, a corndogot pikk-pakk elkészíthetjük barátoknak, gyerkőcöknek, kerti partira vendégvárónak. Mindenki imádni fogja. A hotdog kiflije helyett egy kukoricabundás tésztát keverünk, belemártjuk a pálcikára húzott virsliket, és forró olajban megsütjük. Az elmaradhatatlan ketchup-mustár-majonéz hármassal tálaljuk, de egy jó kis majonézes saláta is nagyon passzol hozzá.

Corndog recept

Hozzávalók 24 db kis corndoghoz:

  • 1 bögre kukoricaliszt,
  • 1 bögre finomliszt,
  • 1 tk. cukor,
  • 1 tk. sütőpor,
  • 1 kk. só,
  • 1 tojás,
  • picit több, mint 1 bögre tej,
  • hurkapálcák, és napraforgó olaj a sütéshez,
  • 1-2 ek. plusz finomliszt.

Elkészítés:

  1. A liszteket, sót, cukrot, sütőport összekeverjük, majd hozzáöntjük a felvert tojást. A tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, miközben folyamatosan kevergetjük. Nagyon sűrű palacsintatészta állagot kell elérnünk. 
  2. Egy nagy serpenyőben elkezdünk bő olajat melegíteni, hogy forró legyen a sütéshez.
  3. A virsliket kettévágjuk, leitatjuk róluk a felesleges nedvességet egy papírtörlővel, majd kevés lisztben megforgatjuk. Fél-fél fa pálcikára húzzuk úgy, hogy a vége ne szúrja át a virsli végét.
  4. A tésztát átöntjük egy magas pohárba, és akkor kezdjük a mártogatást, ha már forró az olaj. Belemártjuk a tésztába, úgy, hogy teljesen befedje a virslit, majd egyből a forró olajba tesszük. Párszor megforgatva, pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd törlőpapírra szedjük.
  5. Ketchuppal, majonézzel, mustárral tálaljuk.

Corndog képek

Ha tetszett a fenti Corndog recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló street food recepteket is: Tortilla hot dog falatok recept, Kínai pirított batyu - gyoza recept, Fish & chips recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, kukoricaliszt, tej, tojás, virsli. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: amerikai, főétel, húsétel, street food.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Corndog recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató