Rukkolás tortilla tekercs

Házi tortilla recept pár lépésben

Rukkolás tortilla tekercs recept

Egészen addig, amíg ki nem próbáltam egy múlt havi gasztroújság tortilla receptjét, ördöngős műveletként tekintettem a lepényke elkészítésére. A tortillának számos verziója létezik, Spanyolországban, Mexikóban és Olaszországban is egészen másképp készítik el, másképp csavarják, hajtják, a töltelékek sokféleségéről, ezernyi variációiról nem is beszélve. Ez a recept teljesen bevált, legalább négyszer-ötször leteszteltem, de még mindig nem untuk meg a tortilla tekercseket... Amolyan igazi kis nyári csemege, ami remek fogás lehet egy pikniken vagy kerti partin.

Rukkolás tortilla tekercs recept

Hozzávalók 8 kerek tortilla laphoz:

  • 35 dkg liszt (15 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet és 20 dkg finomlisztet használtam),
  • 1 tk. sütőpor,
  • 2 dl langyos víz,
  • 1/2 dl olívaolaj,
  • kevés só.

A töltelék hozzávalói tortilla tekercsenként:

  • egy kis marok rukkola,
  • 3-4 vékony szelet paradicsom,
  • kevés karikára vágott zöldhagyma,
  • 2 vékony füstölt húsos angol szalonna, vagy sonka szelet,
  • reszelt sajt.

Tortilla készítése:

  1. A tortilla tészta nagyon gyorsan elkészülhet: a hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze és hagyjuk 15 percig pihenni a tésztát.
  2. Ezt követően osszuk nyolc részre a tésztát, és mindegyikből nyújtsunk egy kör alakú lepénykét, ami belefér a kiszemelt serpenyőnkbe, edényünkbe.
  3. A felhevített serpenyőben zsiradék nélkül 1-1 perc alatt megsütjük a tortilla mindkét oldalát. Nem szabad túl sokáig sütni, mivel akkor megszárad a tészta és nem lehet feltekerni.
  4. A még meleg lapra reszeljük rá a sajtot, tegyük rá a husit és a zöldségeket, majd szorosan tekerjük fel. A töltelék variációk tárháza szinte kimeríthetetlen, mindenki a saját ízlése és hűtője tartalma szerint kísérletezhet a különböző tortilla tekercsekkel.
     

Rukkolás tortilla tekercs képek

Ha tetszett a fenti Rukkolás tortilla tekercs recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló street food recepteket is: Tortilla hot dog falatok recept, Kínai pirított batyu - gyoza recept, Fish & chips recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, paradicsom, rukkola. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, könnyen elkészíthető, olasz, tészta, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Rukkolás tortilla tekercs recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Töltött focaccia recept
pizzaféle

Töltött focaccia

Olasz nevén focaccia farcita

Sáfrányos, rukkolás gnocchi recept
tészta

Sáfrányos, rukkolás gnocchi

Ízutazás a napsütötte Szicíliába

Házi gnocchi recept
tészta

Házi gnocchi recept

Gnocchi alla sorrentina

Pimasz olasz tészta recept
tészta

Pimasz olasz tészta

Egy kis konyhai pimaszkodással több idő jut pihenésre

Pizza alaprecept
pizzaféle

Pizza alaprecept

Autentikus, olasz verzióban készült házi pizza

Rukkola pesztós focaccia recept
pizzaféle

Rukkola pesztós focaccia

Az olaszok méltán híres kenyérlepénye, a focaccia

Paradicsom pesztós, zöldhagymás túrópizza recept
pizzaféle

Túrópizza

Gluténmentes "pizza" alternatíva

Fish & chips recept
street food

Fish & chips

Sörös bundában sült halfilé, ropogós, "arany" burgonyával

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató