Ez egy picit különlegesebb alternatívája a majonézes burgonyasalátának, ami remek kiegészítője lehet a nyári grillpartik menüsorának, mert előre elkészíthető, gusztusos és ízletes köret a jó kis steakek és egyéb grillfalatok mellé. A saláta pikantériáját a fűszeres ízű rukkola és a bazsalikomos borecet adja.
Rukkolás burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- 5 db közepes burgonya hajában megfőzve,
- só, bors,
- egy nagy marék rukkola,
- 1 közepes fej lilahagyma,
- tejföl,
- majonéz,
- mustár,
- 1-2 ek. bazsalikomos tokaji borecet
Elkészítése:
- Első lépésként főzzük meg sós vízben, héjában a krumplit és ezalatt szeleteljük fel apróra a lilahagymát, aprítsuk össze a nagy marék rukkolát.
- Locsoljuk meg a borecettel a hagymát és készítsük el az öntetet egy kisebb tálkában: kb. egy kis doboz krémes tejfölt keverjünk össze 1 evőkanál majonézzel, 1-2 tk. mustárral, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá az apróra vágott, friss rukkolát.
- A már kihűlt és megfőtt burgonyát hámozzuk meg, vágjuk apróbb darabokra és keverjük össze az ecetes hagymával és az öntettel.
- Tálalás előtt hagyjuk pár órát állni, úgy még finomabb lesz. Díszítsük a tetejét friss rukkola levelekkel.