Ez valami elképesztően üdítő és felvillanyozó saláta, fantasztikusan izgalmas íz-ellentétpárokkal. Önmagában is isteni könnyed vacsoraként vagy ebédként, de remek partnere egy pöpec sült húsnak, legyen az egy kis grillezett csirkemell, egy masszív marha steak, vagy a húsvéti sonka. Azt nem is említve, hogy milyen sok vitaminban és ásványi anyagban dúskál ez a szuperszínes pak choi, azaz bordás kel saláta. Apropó pak choi, azt még érdemes róla elmondani, hogy elképesztően jól áll neki a sült, pirított tészta, amihez örömmel ajánlok további pak choi recepteket.
Gyömbéres pak choi saláta recept
Hozzávalók 3 személyre:
- 1 db pak choi,
- 1 db alma,
- 2-3 db sárgarépa (vegyesen citromsárga színű is),
- 2 szál zöldhagyma,
- egy kis maréknyi natúr kesudió.
Az öntethez:
- 1 kis gyömbér darab,
- 2 ek. olívaolaj vagy szezámolaj,
- 1 tk. rizsecet,
- 1 ek. agave szirup vagy méz,
- kb. 2-3 ek. víz,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1/2 lime leve,
- 1 ek. szezámmag,
- kevés friss petrezselyem vagy koriander.
Elkészítés:
- A pak choi-t vékony szeletekre, az almát (héjastól), és a répákat hosszú csíkokra (julienne-re) vágjuk, a zöldhagymát karikákra aprítjuk.
- Az öntethez lereszeljük a gyömbért, fokhagymát, felaprítjuk a petrezselymet vagy koriandert, majd a többi felsorolt alapanyaggal jól összekeverjük.
- Az egészet rálocsoljuk a zöldségekre, és alaposan átforgatjuk a szószban. A tetejét megszórjuk aprított kesudióval.