Néhány egyszerű trükkel extra ízhatást érhetünk el akár egy sárgarépa salátánál is. Az egyszerre édes és savanyú salátaöntet, pirított szezámmag, és friss zöldfűszer csodákat művel az összhatásban, és képes izgalmassá tenni egy zöldségköretet is, hiszen nem csak a pulykának áll jól a mézes, mustáros kombináció. A forró, nyári kánikulában különösen jól esnek a könnyed saláták akár ebédre is, de remek választás lehet a hétvégi grill partira, ahol a sült húsokat fel tudja dobni az izgalmas íze mellett az élénk színeivel.
Mézes, mustáros sárgarépa saláta recept
Hozzávalók:
- 3-4 db sárgarépa,
- 3 db zöldhagyma,
- 1 marék pirított szezámmag,
- 1/2 citrom kifacsart leve,
- 1 ek. méz,
- 1 ek. mustár,
- 4 ek. olívaolaj,
- 1 kis csokor petrezselyem és snidling,
- só.
Elkészítés:
- A megtisztított sárgarépát nagylyukú sajtreszelőn vékony csíkokra (julienre) reszeljük le.
- A friss petrezselymet, snidlinget, zöldhagymát apróra vágjuk fel.
- A mézet, citromlevet összekeverjük a mustárral, lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat, és folyamatosan kevergetjük, amíg össze nem áll teljesen (mini habverővel még könnyebb).
- Összekeverjük a felvágott zöldségeket, nyakon öntjük a mézes, mustáros öntettel, majd megszórjuk pirított szezámmaggal.