Füstölt lazactatár

Elegáns és stílusos előétel az ünnepi asztalra

Füstölt lazactatár recept

A lazac mindenféle verziójában fenséges étel, így nem lőhetünk vele mellé az ünnepi asztalon sem. Elegáns, szépséges és különlegesen finom előételt készíthetünk füstölt lazac, egy kis hagyma, és zöldfűszerek felhasználásával, szinte 10 perc leforgása alatt. Könnyed és stílusos nyitás az ünnepi menüsor megkezdéséhez.

Füstölt lazactatár recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10-12 dkg füstölt lazac,
  • 3 szál zöldhagyma,
  • 1 ág kapor,
  • 1 ág petrezselyem,
  • 1 marék brokkoli- vagy más zöldségcsíra,
  • 1 tk. mézes mustár,
  • 1 tk. friss citrom leve,
  • kevés őrölt tarkabors.

Elkészítés:

  1. A lazacot pici darabokra vágjuk, a hagymát és a zöldfűszereket szintén jól felaprítjuk, és összekeverjük a csírával (hagyjunk belőle egy keveset a díszítéshez). 
  2. Mustárral, citromlével és borssal fűszerezzük, elkeverjük, és hűtőbe tesszük a tálalás előtt 1-2 órára, hogy jobban összeérhessenek az ízek.
  3. Tálalógyűrűbe, vagy olyan, kisebb tálba adagoljuk, amiből ki tudjuk úgy borítani, hogy egyben maradjon. Természetesen ez el is hagyható, és tálalható pirított bagetten, kenyéren, falatkákon, vagy mint pástétom és szendvics feltét.

Füstölt lazactatár képek

Ha tetszett a fenti Füstölt lazactatár recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló előétel recepteket is: Liba rilett recept, Citromos tepertőkrém recept, Rozmaringos, sült fokhagymakrém recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csíra, füstölt lazac, kapor, mustár, zöldhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gluténmentes, gyorsan elkészíthető, halétel, hidegtál, karácsonyi.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Füstölt lazactatár recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató