A lazac mindenféle verziójában fenséges étel, így nem lőhetünk vele mellé az ünnepi asztalon sem. Elegáns, szépséges és különlegesen finom előételt készíthetünk füstölt lazac, egy kis hagyma, és zöldfűszerek felhasználásával, szinte 10 perc leforgása alatt. Könnyed és stílusos nyitás az ünnepi menüsor megkezdéséhez.
Füstölt lazactatár recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 10-12 dkg füstölt lazac,
- 3 szál zöldhagyma,
- 1 ág kapor,
- 1 ág petrezselyem,
- 1 marék brokkoli- vagy más zöldségcsíra,
- 1 tk. mézes mustár,
- 1 tk. friss citrom leve,
- kevés őrölt tarkabors.
Elkészítés:
- A lazacot pici darabokra vágjuk, a hagymát és a zöldfűszereket szintén jól felaprítjuk, és összekeverjük a csírával (hagyjunk belőle egy keveset a díszítéshez).
- Mustárral, citromlével és borssal fűszerezzük, elkeverjük, és hűtőbe tesszük a tálalás előtt 1-2 órára, hogy jobban összeérhessenek az ízek.
- Tálalógyűrűbe, vagy olyan, kisebb tálba adagoljuk, amiből ki tudjuk úgy borítani, hogy egyben maradjon. Természetesen ez el is hagyható, és tálalható pirított bagetten, kenyéren, falatkákon, vagy mint pástétom és szendvics feltét.