Rozmaringos, sült fokhagymakrém

Sikkesen rusztikus vendégváró

A  sikkesen rusztikus és sokoldalú, egészben sült fokhagymakrémből mennyei vendégváró készülhet, lágy rozmaringos aromával.  Pezsgővel és brie sajttal tálalva exkluzív, meleg előételként nyűgözhetjük le vele a szeretteinket, de természetes ízfokozóként felhasználva feldobhatunk vele különböző tésztaszószokat, burgonyapürét, zöldségköreteket, főzelékeket is. Az elkészítése rémesen egyszerű, és üzembiztos, mégis a különleges, héjában sült, édeskés fokhagyma íz miatt egészen elképesztő gasztroélményben lehet részünk, ha megkóstoljuk.

Rozmaringos, sült fokhagymakrém recept

Hozzávalók:

  • 8 fej fokhagyma,
  • só, bors,
  • pici olívaolaj,
  • 3-4 rozmaring ág,
  • 1-2 kakukkfű szál,
  • kb. 30-40 gr. puha vaj.

Elkészítés:

  1. A fokhagymafejek külső, vékony rétegét óvatosan lehámozzuk, úgy, hogy egyben maradjon a fej. Levágjuk a fejek tetejét, sapkáját.
  2. Alufóliára tesszük, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és friss fűszernövényeket halmozunk rá, legfőképpen rozmaringot. Becsomagoljuk a fóliába és egy sütőpapíros tepsire tesszük.
  3. 200 fokon sütjük kb. 45 percig, amíg teljesen meg nem puhulnak.
  4. A fokhagyma belsejét kinyomkodjuk a héjából, összekeverjük kevés puha vajjal, sóval, borssal. Ha vendégváró előételként tálaljuk, kenjünk meg vele bagett/kenyérszeleteket, és egy-egy brie sajt darabbal a tetejükön süssük 200 fokon kb. 10 percig. A Barta pincészet 2017-es Tokaji Furmint Pezsgőjével kínálva egészen exkluzívvá tehetjük a gasztroélményt.

Tippek a sült fokhagymakrém felhasználásához

  • Burgonyapüré, és egyéb zöldségekből készült köret, főzelék ízesítésére,
  • Tésztához szószként akár tejszínesen, akár paradicsomosan,
  • Sült húsok mellé mártogatós szószként,
  • Ízfokozóként darált húsos ragukhoz.

Rozmaringos, sült fokhagymakrém képek

Ha tetszett a fenti Rozmaringos, sült fokhagymakrém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló előétel recepteket is: Liba rilett recept, Citromos tepertőkrém recept, Toszkán csirkemájas recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, kakukkfű, olívaolaj, rozmaring, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, karácsonyi, könnyen elkészíthető, krém.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Rozmaringos, sült fokhagymakrém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató