2016. március 25., péntek

Húsvéti tojáskrémek: 3+1 ötlet tojástölteléknek vagy akár a foszlós kalácshoz feltétnek

Még nem késő kitalálni, hogy milyen húsvéti finomsággal kápráztassuk el hétvégén a családot, barátokat. Ehhez adok néhány pofonegyszerűen kivitelezhető tojáskrém ötletet, amikhez túl sok különleges hozzávaló nem szükséges, az eredmény ugyanakkor magáért beszél. Személyes kedvencem a medvehagymás-mascarponés és a mézes-mustáros töltelék. Az alkotórészeket persze a saját ízlésünk szerint variálhatjuk friss zöldségekkel, különböző szószokkal, fűszerekkel. Ezúton is nagyon boldog, finom illatokkal és ízekkel teli húsvétot kívánok Nektek!


Tonhalas-tormás tojáskrém hozzávalói:
  • 3 db tonhal konzerv
  • 2 db főtt tojás
  • fél lime leve
  • 2 tk. kapros mustárszósz (Lidl-ben kapható)
  • 1 tk. torma



Medvehagymás-mascarponés tojáskrém hozzávalói:
  • 1 kis doboz szobahőmérsékletű mascarpone
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • 1 kk. mustár
  • pici só
  • 2-4 db főtt tojás
  • pici puha vaj

Mézes-mustáros tojáskrém hozzávalói:
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 2 tk. kapros mustárszósz
  • 2 tk. méz
  • 3 tk. puha vaj
  • a főtt tojások sárgája

+1: Avokádós tojáskrém hozzávalói:
  • 1 db érett avokádó belseje
  • fél lime leve
  • 2 tk. puha vaj
  • 1 db főtt tojás
  • 1 ek. tejföl

A medvehagymás krém kivételével mindegyik alkotóelemeit villával és késsel alaposan összetörjük, összekeverjük. A mascarponés tojáskrémet szerintem érdemes botmixerrel pürésíteni, így akár nálam dizájnosabb formában is vissza lehet tölteni a tojásfehérjékbe. Persze mindegyik krém finom önmagában is, rákenve a friss, ropogós bagettre vagy a foszlós kalácsra. 


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció