2016. május 12., csütörtök

Bazsalikomos fetasajt krém

Vasárnap kipróbáltam egy teljes kiőrlésű gabonákat tartalmazó kenyérliszt keveréket és amint megsült a kis cipó rájöttem, hogy ezt nem lehet ám akármivel megkoronázni. Egy finom krémet kellene kitalálnom hozzá. Szétnéztem a hűtőben és a konyhában, így a "maradék" hasznosítás elvén, mindössze négy remek alapanyagból bruttó 5 perc alatt elkészült ez a végtelenül egyszerű, de annál ínycsiklandóbb kenyérfeltét. Tipikusan olyan receptről, ötletről van szó, amit bőven tovább tart leírni, mint elkészíteni.


Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g fetasajt
  • 0,5-1 doboz natúr joghurt (nekem az átlagnál magasabb doboz joghurtom volt és annak a felét használtam fel)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy kis maréknyi friss bazsalikom levél

A hozzávalókat egy magasabb falú edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük és voilà, kész is a csodás bazsalikomos fetakrém. Már csak meg kell kóstolni. Természetesen lehet variálni petrezselyemmel, citrommal, olívaolajjal is, de így is nagyon-nagyon kipróbálásra érdemes. :) Mártogatósnak, tölteléknek és kenyérfeltétnek is kiváló finomság. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció