A legfantasztikusabb olasz alapanyagokból válogattam össze a csirketekercs töltelékét, így biztosítva a tökéletes végeredményt. A bébispenót frissessége, a fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom aromája, és a mozzarella krémessége fantasztikusan összeérnek a hús belsejében. Azon túl, hogy egy nagyon harmonikus ízt kölcsönöznek a húsnak, felszeletelve is csodás képet mutatnak. Melegen, friss salátával tálalva, és az ünnepi asztalon, akár hidegtálon kínálva is kiváló gasztroélményt ígér.
Aszalt paradicsomos, spenótos csirketekercs recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db nagy csirkemell (egészben, csont nélkül),
- 20-25 db olajban eltett aszalt paradicsom,
- 4 db fokhagyma gerezd,
- 25 dkg mozzarella sajt,
- 20 dkg friss bébispenót,
- friss bazsalikom levelek,
- pici olívaolaj,
- só, bors.
Elkészítés:
- A csirkemellet megmossuk és a klopfolásra előkészítve, késsel óvatosan "széthajtogatjuk", bevagdossuk, majd vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk és picit bedörzsöljük a sót a húsba.
- A hatalmas hússzelet szélét kidekoráljuk az olasz szentháromság színeivel és ízeivel: bébispenóttal, aszalt paradicsommal, vékony fokhagyma gerezdekkel, tépkedett mozzarella szeletekkel és friss bazsalikom levelekkel.
- Szorosan feltekerjük és a biztonság kedvéért néhány helyen átszúrjuk fogpiszkálóval vagy hústűvel, hogy egyben maradjon a csirkemell tekercs.
- Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, a tekercsek tetejét meglocsoljuk a paradicsomos, fűszeres olajjal, még néhány szelet aszalt paradicsommal dekoráljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig alufólia alatt, majd 10-20 percet 200-220 fokon, grillfokozaton megpirítva a húst (fólia nélkül). Tálalás előtt ne felejtsük el eltávolítani a fogpiszkálókat.