Aszalt paradicsomos, spenótos csirketekercs

Pazar, olasz alapanyagokba csavarodva

Aszalt paradicsomos, spenótos csirketekercs recept

A legfantasztikusabb olasz alapanyagokból válogattam össze a csirketekercs töltelékét, így biztosítva a tökéletes végeredményt. A bébispenót frissessége, a fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom aromája, és a mozzarella krémessége fantasztikusan összeérnek a hús belsejében. Azon túl, hogy egy nagyon harmonikus ízt kölcsönöznek a húsnak, felszeletelve is csodás képet mutatnak. Melegen, friss salátával tálalva, és az ünnepi asztalon, akár hidegtálon kínálva is kiváló gasztroélményt ígér.

Aszalt paradicsomos, spenótos csirketekercs recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db nagy csirkemell (egészben, csont nélkül),
  • 20-25 db olajban eltett aszalt paradicsom,
  • 4 db fokhagyma gerezd,
  • 25 dkg mozzarella sajt,
  • 20 dkg friss bébispenót,
  • friss bazsalikom levelek,
  • pici olívaolaj,
  • só, bors.

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megmossuk és a klopfolásra előkészítve, késsel óvatosan "széthajtogatjuk", bevagdossuk, majd vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk és picit bedörzsöljük a sót a húsba.
  2. A hatalmas hússzelet szélét kidekoráljuk az olasz szentháromság színeivel és ízeivel: bébispenóttal, aszalt paradicsommal, vékony fokhagyma gerezdekkel, tépkedett mozzarella szeletekkel és friss bazsalikom levelekkel.
    Töltelék
  3. Szorosan feltekerjük és a biztonság kedvéért néhány helyen átszúrjuk fogpiszkálóval vagy hústűvel, hogy egyben maradjon a csirkemell tekercs.
    Csirkemell feltekerés
  4. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, a tekercsek tetejét meglocsoljuk a paradicsomos, fűszeres olajjal, még néhány szelet aszalt paradicsommal dekoráljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig alufólia alatt, majd 10-20 percet 200-220 fokon, grillfokozaton megpirítva a húst (fólia nélkül). Tálalás előtt ne felejtsük el eltávolítani a fogpiszkálókat.
    Csirkemell tekercs sütés előtt

Aszalt paradicsomos, spenótos csirketekercs képek

Ha tetszett a fenti Aszalt paradicsomos, spenótos csirketekercs recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló töltött hús recepteket is: Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept, Stefánia szelet recept, Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt paradicsom, bébispenót, csirkemell, fokhagyma, mozzarella. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, húsvéti, olasz, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Aszalt paradicsomos, spenótos csirketekercs recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató