Dorka barátném specialitása ez a végtelenül egyszerű, kevésbé ismert krumplisaláta, ami langyosan és hidegen is nagyszerű. A sietős hétköznapokban kitűnő vacsorára Dorka krumplisalátája.
Bazsalikomos burgonyasaláta recept
Hozzávalók kb. 4 személyre:
- 4-5 nagy burgonya (+ víz a főzéshez),
- 3-4 közepes paradicsom, vagy egy kis doboz koktél paradicsom,
- sajt, pl. mozzarella,
- só, bors, friss bazsalikom (ízlés szerint).
Elkészítés:
- Főzzük meg a megpucolt, kockákra vágott burgonyát, ahogy Dorka mondja "al dentére", tehát ne legyen túlfőzve, ugyanakkor ne ropogjon a fogunk alatt.
- Öntsük le róla a vizet, majd melegen keverjük rá a felkockázott sajtot, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, (én még néhány bazsalikom levéllel is megbolondítottam) végül keverjünk rajta néhányat. Akár frissen, langyosan, akár hidegen is fogyasztjuk, köretként, és önmagában is remekül megállja a helyét a konyhaasztalon.