Andi barátnőmtől mindig zseniális finomságokat tanulok, és általában néhány egyszerű alapanyagból szokott csodákat varázsolni. Vendégségben jártam náluk és éppen az elköszönésnél tartottunk, amikor rákérdezett, hogy kóstoltam-e már a répakrémét. Kicsit vonakodva válaszoltam, hogy nem, mivel a nyers répa és én nem vagyunk olyan nagy barátok egymással. Legalábbis idáig így volt ez. A sorsfordító találkozás részletei következnek.
Füstölt sajtos répakrém recept
Hozzávalók egy adag répakrémhez:
- 3-4 db kisebb, zsenge sárgarépa
- kb. 20 dkg füstölt karaván sajt
- 1 duci gerezd fokhagyma
- kb. fél kis doboz tejföl és némi majonéz
Répakrém készítés pillanatok alatt:
- A répakrém elkészítése onnantól kezdve, hogy az összes répát és sajtot lereszeltük a legkisebb lyukú reszelőn, már gyerekjáték.
- A répát kinyomkodjuk (a levét félretesszük vitaminkoktélnak), hozzáadjuk a sajtot, majd a lereszelt fokhagymából, tejfölből és majonézből készült öntettel jól összedolgozzuk.
- 1-2 órás pihenés jót tesz neki, de frissen is mennyei.
- Jófajta békési kolbásszal (itt találhattok :) és frissen sült, házi kenyérrel fogyasztottuk, aztán jól megnyaltuk mind a tíz ujjunkat. Ezt a krémet még önmagában is eleszegetném, pedig répából készül. :) Köszi Andi!
Tipp: cheddar sajttal is szuperjól működik.