Póréhagymás csicsóka tócsni

Vitaminokban gazdag, fitt harapnivaló

Póréhagymás csicsóka tócsni recept

Kevésbé ismert, nem a szépségéért kedvelt zöldségünk a csicsóka, ugyanakkor olyannyi vitamin és ásványi anyag forrása, hogy kár lenne kihagyni az étrendünkből. Krémlevesként, csipszként, sült burgonya alternatívájaként, és tócsniként is remekül megállja a helyét a konyhában. A póréhagymás csicsóka tócsni a csicsóka mellett a hozzá felhasznált, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt révén is nagyon egészséges, fitt finomság, melyet akár a serpenyőben, akár a sütőben is megsüthetünk.

Póréhagymás csicsóka tócsni recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg csicsóka,
  • 2 tojás,
  • 4 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt,
  • 1 kk. só,
  • 1 db póréhagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • tálaláshoz: tejföl, petrezselyem.

Elkészítés:

  1. A csicsókát jól megmossuk, és egy szivacs segítségével alaposan ledörzsöljük róla a külső, földes réteget.
  2. Lereszeljük egy nagy lyukú sajtreszelőn.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sót, egy fél póréhagymát aprítva, fokhagymát lereszelve.
  4. Jól összedolgozzuk, majd egy kis zsiradékon, serpenyőben megsütjük.
  5. Egy-egy evőkanálnyi adagot ellapítva sütjük akár a tűzhelyen, de akár a sütőben is süthetjük. Tejföllel, póréhagyma karikákkal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Póréhagymás csicsóka tócsni képek

Ha tetszett a fenti Póréhagymás csicsóka tócsni recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló vega recepteket is: Sajtos, paradicsomos sült padlizsán recept, Vega quesadilla recept, Vega lencse bolognai spagetti recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csicsóka, póréhagyma, teljes kiőrlésű liszt, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, előétel, laktózmentes, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Póréhagymás csicsóka tócsni recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató