Ez a csodásan könnyed, gluténmentes finomság vékony, hosszú szeletekre vágott cukkiniből készül, amit sonka és sajt szeletek társaságában tekerünk fel egy-egy kis roláddá. Megpakoljuk velük a tepsit, és jól nyakon öntjük egy mediterrán ízvilágú paradicsomszósszal. Koronázásképpen pedig reszelt sajttal szórjuk meg, szép pirosra megsütve. A nyári időszakban különösen jól eső, fitt és egészséges egytálételt tálalhatunk így az asztalra.
Sonkával, sajttal töltött cukkini tekercs recept
Hozzávalók 2-4 személyre:
- 2-3 db nagy cukkini,
- 15-20 dkg sonka,
- 15-20 dkg szeletelt trappista sajt,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz/hámozott paradicsom konzerv bazsalikommal, fokhagymásval, sóval, borssal turmixolva,
- só ízlés szerint,
- pár csepp olívaolaj.
Elkészítés:
- A cukkinit megtisztítjuk, és egy zöldséghámozó segítségével vékony csíkokra szeleteljük. Ha esetleg több túl keskeny csíkot vágunk, egymással átfedésben ugyanolyan jól fel tudjuk majd tekerni. Lágyan sózzuk meg a cukkinit.
- A sáv szélességéhez mérten szeleteljük a sonkát és a sajtot, majd ebben a sorrendben a cukkinire tesszük, és felcsavarjuk.
- Olívaolajjal kikent tepsire tesszük a tekercseket egymás mellé, majd leöntjük kb. 4 dl mennyiségű, bazsalikomos paradicsomszósszal. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokon sütjük a sütőben kb. 20-25 percig, amíg szépen rápirul a sajt.