A csokis édesség fanatikusak számára biztosan telitalálat lesz ez a triplán csokis kenyér, melynek nagy részét fehérjében és ásványi anyagokban gazdag, natúr mogyoróvaj teszi ki. A cukormennyiséget csökkentettem a sütiben, így a gyerkőcök számára is tökéletes tízórai vagy uzsonna lehet, ha egy kis energiára lenne szükségük a suliban. A szemérmetlenül csokis, mogyoróvajas kenyér nagyon szaftos, gazdag ízű, minden csokikedvelő imádni fogja.
Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér recept
Hozzávalók:
- 3 tojás,
- fél bögre barna cukor,
- 10 dkg vaj,
- 1 bögre liszt,
- 2 ek. kakaópor,
- 1/2 cs. sütőpor,
- 1 bögre (25 dkg) darabos mogyoróvaj,
- 1/2 bögre tej,
- 20 dkg étcsokoládé,
- 2 ek. rumaroma
- tetejére: 7 dkg étcsokoládé, 2 ek. napraforgóolaj, pirított, aprított natúr mogyoró.
Elkészítés:
- A tojást a cukorral, puha vajjal alaposan összekeverjük, turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a lisztet a sütőporral és kakaóporral. Majd a mogyoróvajat, tejet, rumaromát, jól összedolgozzuk, és a végén a felaprított csoki darabokat is belekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük.
- 160 fokra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel kb. 35-40 percig (sikeres tűpróbáig: amíg nem ragad a tűre a tészta).
- Ha teljesen kihűlt a süti, a napraforgóolajjal lazított csokit felolvasztjuk, és végigcsurgatjuk a kenyér tetején, közepén, majd megszórjuk apróra vágott natúr, földimogyoróval, és megvárjuk, amíg jól rádermed a csoki a külsejére.