Csokis, mogyoróhabos pite

Duplán csokis, mogyorósan mámoros édesség

Csokis, mogyoróhabos pite recept

Van egy nagyon hasonló recept a gasztroblogon, olasz habos pite címmel, azonban ízvilágában ez egyáltalán nem hasonlít rá, mert ez egy duplán csokoládés, két rétegből álló pite. Az olasz habos piténél pedig van egy plusz réteg lekvárból, a teteje viszont nem tartalmaz ilyen mennyiségű csokoládét. A süti alaptésztáját egy étcsokoládéban és földimogyoróban gazdag habbal vonjuk be, aminek köszönhetően egy mennyeien csokis, habos, roppanós, mogyorós pitét kaphatunk. Nehéz lenne választani a két pite között, ezért mindenképp javaslom a csokis, mogyoróhabos pite mellett az olasz habos pite receptjét is letesztelni.

Csokis, mogyoróhabos pite recept

Hozzávalók:

  • 5 tojás,
  • 11 dkg puha vaj,
  • 12 dkg porcukor,
  • 1 cs. vaníliacukor,
  • fél cs. sütőpor,
  • 15 dkg liszt,
  • 2 ek. kakaópor,
  • 1 csipet só,
  • 15 dkg kristálycukor,
  • 20 dkg sótlan földimogyoró,
  • 20 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:

  1. A csokoládét alacsony hőfokon vagy vízgőz fölött teljesen felolvasztjuk, és összekeverjük az aprítógéppel ledarált földimogyoróval.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A  sárgáját a puha vagy enyhén megolvasztott vajjal, porcukorral és vaníliacukorral habosra turmixoljuk robotgéppel, majd hozzáadjuk a sütőpor, liszt, kakaópor, só keverékét, és jól összedolgozzuk. Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük a viszonylag sűrű tészta alapot.
  3. A tojások fehérjét robotgéppel félig felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig folytatjuk a habosítást, amíg szép, fényes, csúcsos (csúcs forma marad a habtól a habverőn) hab nem keletkezik (ez általában tovább tart, mintha cukor nélkül vernénk fel habnak a tojásfehérjét). Óvatosan (hogy a hab ne törjön össze) összedolgozzuk egy spatula segítségével a csokis mogyoróval, majd ráöntjük a kakaós alaptésztára. Pár szem durvára aprított, vagy egész mogyoró szemekkel is megszórhatjuk a tetejét.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett, kb. 30 percig, tűpróbáig. 

Csokis, mogyoróhabos pite képek

Ha tetszett a fenti Csokis, mogyoróhabos pite recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sütemény recepteket is: Kalácsfánk recept, Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér recept, Lisztmentes túrófánk recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, finomliszt, kakaópor, mogyoró, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, pite, sütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csokis, mogyoróhabos pite recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató