Málnás, pisztáciás blondie

Álmaim csodasütije megérkezett

Málnás, pisztáciás blondie recept

A csokis édességek királynőjének számító brownie-t is tovább gondolták Amerikában. Létezik egy szöszi verziója, amikor étcsoki helyett fehércsokit kevernek a tésztához, ezt hívják blondie-nak. Biztosan önmagában is fantasztikus a fehércsokis "majdnem brownie", de úgy éreztem, ez az a pillanat, amikor a különleges pisztácialisztet ki kell próbálnom, zöldítve a szőke vonalat. A pisztácia alapvetően is jó barátságban van a fehércsokival, így gondoltam, baj nem lehet belőle. Innen pedig egyértelműen következett a málna bevonása, hogy savanykásságával, textúrájával feldobja ezeket az édes, határozott ízeket. Büszke vagyok a végeredményre, az egyik legjobb tepsis, pisztáciás sütemény receptem lett a málnás, pisztáciás blondie. Pisztáciarajongók számára erősen ajánlott a recept kipróbálása.

Málnás, pisztáciás blondie recept

Hozzávalók:

  • 1 bögre fehércsoki (~20 dkg),
  • 1 bögre vaj (~20 dkg),
  • 4 tojás,
  • 1/2 bögre kristálycukor,
  • csipet só,
  • 2/3 bögre pisztácialiszt vagy darált pisztácia,
  • 2/3 bögre finomliszt,
  • kb. 20-30 dkg málna.

Elkészítés:

  1. A fehércsokit a vajjal együtt, vízgőz fölött vagy alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni (közben néhányszor átkeverjük).
  2. A tojást a cukorral összekeverjük turmixgép segítségével, hozzáadjuk a kihűlt csokis vajat, sót, pisztácialisztet és a finomlisztet. Összedolgozzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére dobáljuk a málnaszemeket (ha friss, megmossuk, lecsöpögtetjük róla a vizet, ha fagyasztott, jöhet a tésztába fagyosan).
  3. 180 fokos sütőben sütjük, légkeverés mellett kb. 30-40 percig, tűpróbáig. (Az állaga a brownie-hoz hasonlóan szaftos, enyhén krémes marad). Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, (egy picit ilyenkor még szilárdul a tészta), és csak utána szeleteljük fel.

Málnás, pisztáciás blondie képek

Ha tetszett a fenti Málnás, pisztáciás blondie recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sütemény recepteket is: Kalácsfánk recept, Csokis, mogyoróhabos pite recept, Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fehércsoki, finomliszt, málna, pisztácia, pisztácialiszt, tojás, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: amerikai, édesség, gyümölcsös, málnaszezon, sütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Málnás, pisztáciás blondie recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató