Egy ideje árválkodott már a hűtőben egy fej brokkoli, mert valahogy nem kaptam ihletet, mit készítsek belőle. Aztán bevillant, hogy milyen szuper lenne valami snack-féle finomságot sütni belőle, ami egészséges, de még a férjemnek is ízlik annak ellenére, hogy brokkoliról van szó. Így esett a választás a brokkolifasírtra, amit fokhagymás-sajtos mártogatóssal falatoztunk.
Zabpelyhes brokkolifasírt recept
Magos brokkolifasírt hozzávalói:
- 1 fej brokkoli
- egy-egy marék tökmag, szezámmag és napraforgómag megpirítva
- kb. 6 ek. zabpehely
- 2 tojás
- só
- egy kis fej hagyma
- kb. 10- dkg reszelt parmezán sajt
- pici olívaolaj
Brokkolifasírt elkészítése:
- Elsőként megfőzzük a brokkolit rózsáira szedve, sós vízben.
- Leöntjük róla a vizet és kihűtjük.
- Megpirítjuk a magokat, felaprítjuk a hagymát és minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
- Kevés olívaolajon sütjük a pici halmokat: egy kanál segítségével formázunk pogácsaféléket, lenyomkodjuk, megvárjuk, amíg megsül és csak akkor fordítjuk meg óvatosan, különben könnyen széteshet.
- Tálalásnál bármilyen kedvelt szósz, mártás szuper lehet hozzá, de akár egy jó hamburger buciba pakolva, cheddar sajttal, salátával remek vegetáriánus burger is készülhet belőle.